Agenda

NK-tegelwippen-de-ronde-venen
21 maart - 31 oktober
NK Tegelwippen 2023
Gemeente De Ronde Venendoor Gemeente De Ronde Venen i.s.m. Energieke Rondeners

We gaan weer wippen: van 21 maart t/m 31 oktober 2023 barst de strijd los tussen de verschillende gemeentes. Het NK Tegelwippen zal tegelijk met de start van de lente losbarsten en loopt t/m het eind van het ‘Vergeten Plantseizoen’, zodat oktober nog optimaal benut wordt voor het vullen van die tuinen.
Lees meer

afval-aan-de-bak-campagne
1 mei - 31 oktober
Campagne ‘Samen aan de bak! Beter scheiden met meer gemak’
Gemeente De Ronde Venendoor Gemeente De Ronde Venen

Wissel je grote restafvalcontainer in voor een kleine en bespaar 100 euro op afvalstoffenheffing. De campagne website van de gemeente helpt je op weg met afval scheiden zodat jij voldoende hebt aan een kleine restafvalcontainer.
Lees meer

nacht-van-de-nacht
28 oktober
Nacht van de Nacht
Heel Nederlanddoor NMU

Tijdens de Nacht van de Nacht maken we Nederland donkerder én duurzamer. Want overbodige verlichting veroorzaakt lichthinder en energieverspilling en verstoort het natuurlijke ritme van mens en dier. Dus: licht uit, sterren aan!
Lees meer

nationale-klimaatweek-klimaatburgemeeste-de-ronde-venen
30 oktober - 5 november
Nationale Klimaatweek 2023
Heel Nederlanddoor De Rijksoverheid

De Nationale Klimaatweek staat in het teken van kleine en grote initiatieven voor een beter klimaat. Van overheid tot bedrijfsleven en van burgers tot scholieren, iedereen kan bijdragen aan een duurzamer Nederland. Dit is hét moment om nog bewuster te leven, minder CO2 uit te stoten en meer (energie) te besparen. Dat is goed voor ons allemaal, een groener Nederland én onze portemonnee.
Lees meer

Duurzame-Huizenroute-Abcoude-De-Ronde-Venen
4 november
Duurzame Huizen Route
Gemeente De Ronde Venendoor Duurzame Huizen Route

Wil je meer weten over het verduurzamen van je huis en comfortabeler wonen? Of staat er een verbouwing op de planning en kijk je naar energiebesparende mogelijkheden? Stel je vraag aan een huiseigenaar met een duurzame woning op 28 oktober en 4 november 2023 en hoor ervaringen uit de eerste hand. Veel huiseigenaren zijn het hele jaar door ook via de website bereikbaar voor vragen.
Lees meer

Maai mei niet
1-31 mei
Maai mei niet
Overal in Nederlanddoor Maai mei niet

Bijen eten geen gras, ze willen bloemen! Hoe meer bloemen, hoe meer nectar en hoe meer blije bijen en insecten. Samen met particulieren, gemeenten en provincies zetten we Nederland in bloei door in mei niet te maaien. Doe je mee?
Lees meer

Nieuws

zonnedak-baambrugge
Zon op De Ronde Venen bereikt mijlpaal van 1 Gigawatt productie

Onlangs is de totale productie van de coöperatie door de grens van 1 Gigawatt gebroken. Met de nieuwe projecten gaat dat alleen maar nog sneller. Een mooie en bijzondere mijlpaal! Voor de goede orde: de ambitie van de gemeente is 30 Gigawattuur per jaar. Een flinke uitdaging waarvoor we collectief in onze gemeente een beentje bij moeten trekken.
Lees meer

zonneveld-baambrugge-meeting
Zonnevelden in Baambrugge en Abcoude

Energiek Baambrugge onderzoekt of de inwoners zelf een zonneveld kunnen gaan ontwikkelen, voor en door de inwoners van het dorp. In Abcoude wordt er door Energiek Abcoude en Veenwind ook gekeken naar de (beperkte) mogelijkheden voor een zonneveld.
Lees meer

Energieke-Rondeveners-vrijwilligers
Jaarbijeenkomst vrijwilligers

Dit jaar organiseerden wij de jaarbijeenkomst voor onze vrijwilligers op een bijzondere plek; Paviljoen Toren de Grote Sniep in Wilnis. Er zijn op dit moment zo'n 50 vrijwilligers actief als o.a. warmtescanner, energiecoach, energieklusser of klimaatcoach.
Lees meer

Krimp van Schiphol is onontkoombaar en noodzakelijk om geluidshinder en luchtkwaliteit te verbeteren

De Maatschappelijke Raad Schiphol in oprichting (MRS) concludeert dat het tijd is voor een nieuwe balans tussen vliegverkeer en leefkwaliteit. Krimp van Schiphol door reductie van het aantal vliegbewegingen is daarbij onontkoombaar en noodzakelijk.
Lees meer

Blogpost van Hans: Salderen

Nederland moet van het gas af, uiterlijk 2050. De gaskraan in Groningen gaat dicht. We moeten minder CO2 uitstoten en daarom moeten we van de fossiele brandstof af. Duidelijke opgave. Alle huizen in 2050 fossielvrij. Maar hoe doe je dat? Bijvoorbeeld door er voor te zorgen dat er in 2050 alleen nog maar energieneutrale huizen zijn.
Lees meer

Inwoners Voor Inwoners (IVI), de Energieke Rondeveners en van Walraven zetten zich samen met gemeente De Ronde Venen in op duurzaamheid en het bewuster omgaan met water. Daarom komen zij met een regentonnenactie.
Een tientje voor een ton: 400 regentonnen beschikbaar voor inwoners van De Ronde Venen

Inwoners Voor Inwoners (IVI), de Energieke Rondeveners en van Walraven zetten zich samen met gemeente De Ronde Venen in voor duurzaamheid en het bewuster omgaan met water. Daarom komen zij met een regentonnenactie. Zij stellen 400 regentonnen van € 100,- beschikbaar voor inwoners van De Ronde Venen.
Lees meer

Afgelopen activiteiten

8-14 maart
4x Pop-up festival en regentonnen uitdeelactie
Mijdrecht, Baambrugge, Amstelhoek en Vinkeveendoor IVI + partners

Deze festiviteiten onder de naam “Buurtfeestje” staan in het teken van het thema ‘duurzaamheid’. Samen met de Energieke Rondeveners, Van Walraven, Waterschap Amstel, Gooi & Vecht en de gemeente, wil IVI mensen stimuleren bewuster met water om te gaan. Begin maart worden er daarom 4 pop-up festivals in verschillende dorpen van De Ronde Venen gehouden.
Lees meer

NK-tegelwippen-de-ronde-venen
21 maart - 31 oktober
NK Tegelwippen 2022
Gemeente De Ronde Venendoor Gemeente De Ronde Venen i.s.m. Energieke Rondeners

We gaan weer wippen: van 21 maart t/m 31 oktober 2022 barst de strijd los tussen de verschillende gemeentes. Het NK Tegelwippen zal tegelijk met de start van de lente losbarsten en loopt t/m het eind van het ‘Vergeten Plantseizoen’, zodat oktober nog optimaal benut wordt voor het vullen van die tuinen.
Lees meer

Huis en Energie beurs
12-14 november
Huis & Energie beurs
Vijfhuizen, Expo Haarlemmermeerdoor o.a. Milieu Centraal en Greenchoice

Je wilt je huis verduurzamen… maar hoe? Van 12 t/m 14 november ervaar je zelf alle mogelijke oplossingen op de grootste beurs voor duurzame energie en duurzaam wonen: Huis & Energie in Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen. Gebruik code ‘DERONDEVENEN’ voor €5 korting.
Lees meer

nationale-klimaatweek-klimaatburgemeeste-de-ronde-venen
28 oktober - 5 november
Nationale Klimaatweek
Heel Nederlanddoor De Rijksoverheid

Vandaag is Nationale Klimaatweek van start gegaan. Tijdens de Nationale Klimaatweek (28 okt t/m 5 november) laten we zien wat er in Nederland allemaal al gebeurt, maar ook wat er nog nodig is om de klimaatdoelen van 2030 te halen. Tijdens de week vraagt het ministerie van Economische Zaken en Klimaat op allerlei manieren aandacht voor alles wat er in het land al gebeurt aan klimaatverbeteringen
Lees meer

vrijwilligersmarkt
30 september - 6 oktober
Digitale vrijwilligersmarkt
Digitaaldoor Steunpunt Vrijwilligerswerk

De Energieke Rondeveners zoeken vrijwilligers: warmtescanners en/of energiecoaches, kerngroeplid aandachtsgebied afval, kerngroeplid aandachtsgebied voeding en algemeen bestuurslid. Neem een kijkje in onze stand op de digitale vrijwilligersmarkt en ontmoet onze voorzitter Hans van Kessel in het filmpje.
Lees meer

abcoude-naar-protestival
14-15 december
Protestival op Schiphol
Schipholdoor Noodlanding voor het Klimaat

We zitten midden in een klimaatcrisis, maar grote vervuiler Schiphol krijgt ruim baan om door te groeien en nóg meer te vervuilen. Tijdens het Protestival pakken wij samen het podium om van Schiphol een klimaatplan te eisen. Er is muziek, eten, drinken en je kunt overnachten. Er gaat een groep Energieke Rondeveners samen naar het Protestival op 14 december. Doe mee!
Lees meer

> Naar website event
Duurzame-week-utrecht
15-22 juni
Duurzame Week – Green up your life!
Neude, Utrechtdoor Duurzame Week

De vierde editie van Duurzame Week, van 15 t/m 22 juni 2019, staat wederom in het teken van duurzaamheid. Een week lang kun je op verschillende locaties rondom de Neude in Utrecht je laten onderdompelen in alles wat met duurzaamheid en een duurzame toekomst te maken heeft.
Lees meer

> Naar de website
Back to top