logo-energieloket-de-ronde-venen-energieke-rondeveners3

Energieloket bibliotheek Abcoude

19 november 15.00-17.00 uur Bibliotheek Abcoude Door Energieke Rondeveners

Energieloket

Wil jij geld besparen met energiebesparende maatregelen? Wil je een volgende stap zetten in het verduurzamen van je huis? Onze energiecoaches helpen je graag op weg. Kom langs in de bibliotheek in Abcoude en stel je vragen aan een energiecoach.

Samen direct energie besparen

Je kunt veel energie en geld in huis besparen zonder al te veel moeite. De energiecoaches helpen je daarmee graag op weg. Tijdens het gesprek gebruikt de energiecoach een poster met allemaal simpele energiebespaartips. De energiecoach bekijkt welke tips het beste passen bij jou en jouw huis. Ook kun je al je vragen stellen die je hebt over isoleren en het verduurzamen van je huis. Het is handig om van te voren uit te zoeken hoeveel gas en elektriciteit je jaarlijks verbruikt. Dan kun je samen met de energiecoach een besparingsdoel bepalen.

Ram uit Abcoude deelt zijn positieve ervaring: “Het is ideaal dat je de meeste tips direct uit kunt voeren, omdat ze vrij simpel zijn. Je begint ook meteen met energie besparen. Ik heb de bank voor de verwarming weggeschoven, waardoor het direct warmer in mijn huis werd; een praktische tip waar ik zelf nog niet aan gedacht had."

Leuk gesprek

Een adviesgesprek met een energiecoach klinkt misschien technisch. Maar uiteindelijk is het gewoon een gezellig gesprek om te kijken welke tips het beste bij jou, je huis en levensstijl passen. Je bepaalt zelf welke tips je toe wilt passen, er is geen controle. Dan blijkt ook altijd dat comfortabel wonen en energie besparen heel goed samen gaan.

Ram: “Juist het persoonlijke contact maakt het leuk en effectief. Je wordt echt enthousiast van de energiecoach en gaat meteen aan de slag. Soms weet je zelf wel welke kleine aanpassingen je kunt maken, maar blijf je ze uitstellen. Zo heb je een stok achter de deur. Ik vertel het ook aan anderen. Als zij nog een beetje sceptisch zijn, dan leg ik uit dat je er naast energie ook geld mee kan besparen; met de huidige gasprijzen is dat een sterk argument.”

Waardebon actie

Ram woont in de gemeente De Ronde Venen en hoorde van de speciale waardebon die nu beschikbaar is voor kleine energiebesparingsmaatregelen in huis. Per huurwoning ontvangen de bewoners een waardebon.

Ram: “Ik vind de waardebon van € 70,- een mooie kans om energie te besparen en een goed initiatief van de gemeente. Ik was verbaasd hoe eenvoudig je minder energie verbruikt. Bijvoorbeeld door het plaatsen van folie achter je radiator of door het plaatsen van tochtstrips. Met de waardebon kocht ik ledlampen en een waterbesparend opzetstukje voor mijn kraan.”

Kom langs

Het energieloket vindt eens per maand plaats in de bibliotheek in Abcoude en Mijdrecht. Kijk op de agenda wanneer het volgende energieloket plaatsvindt.

 

Back to top