De Energieke Rondeveners zijn volop bezig met de omslag naar een gelukkige en duurzame toekomst voor iedereen. Met onze acties willen we mensen activeren en inspireren om mee te doen.

Onze website geeft een overzicht van alle lokale initiatieven, biedt kennis over verduurzaming en inspireert met ervaringsverhalen. Praktisch én positief.

Wie zijn wij

Wij zijn een groep inwoners die zich vrijwillig inzet voor een duurzame gemeente. In Abcoude en Baambrugge zijn er ook subgroepen actief: Energiek Abcoude en Energiek Baambrugge. Samen zijn we op weg naar een duurzaam Abcoude, Baambrugge, Mijdrecht, Vinkeveen, Waverveen, Wilnis, De Hoef en Amstelhoek.

De kerngroep bestaat uit Hans van Kessel, Monique de Bruin, Chantal Bekker en Joke van Wieringen. We komen maandelijks bij elkaar om activiteiten van ons jaarplan te bespreken. Ook ambtenaar Ilse van der Horst zijn hierbij aanwezig. Daarnaast zijn er voor onze acties vrijwilligers actief, zoals de warmtescanners die bijna 400 warmtescans hebben uitgevoerd.

De stichting is opgericht in 2019. Het bestuur wordt gevormd door Hans van Kessel (voorzitter), Monique de Bruin (penningmeester) en Erica van Doorn (secretaris).

 

Doe mee als vrijwilliger

Ons platform bestaat uit verschillende vrijwilligers:

  • Warmtescanners
  • Energiecoaches
  • Klimaatcoaches
  • Duurzame huiseigenaren
  • Schrijvers
  • Kerngroepleden
  • Bestuursleden

Meld je hier aan als vrijwilliger bij Energieke Rondeveners / Energiek Abcoude, voor de werkgroep nieuwe energie rond Abcoude, of voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Heb je suggesties of vragen, laat het ons weten. Stuur een mail naar info@energieke-rondeveners.nl

Contact

Stichting Platform Energieke Rondeveners
Voordijk 24
1391 VW Abcoude
info@energieke-rondeveners.nl

Bank: NL57 RABO 0337 6365 32
KvK: 73767549

Volg ons op Facebook

Webdesign en foto's door Chantal Bekker van GraphicAlert uit Abcoude

Nieuwsbrief

Wil jij ook wonen in een duurzame gemeente? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten.

* verplichte velden

Vink onderstaande optie aan om je aan te melden voor de nieuwsbrief:

In ons privacybeleid leggen we uit hoe we je gegevens beschermen en gebruiken. Je kunt je op elk moment uitschrijven.
We gebruiken Mailchimp als ons marketing platform. Door je aan te melden ga je ermee akkoord dat je informatie naar Mailchimp wordt verzonden om verwerkt te worden. Leer meer over Mailchimp's privacy beleid hier.
Inspiratie

Overal in Nederland zijn burgerplatforms actief om hun gemeente te verduurzamen. Kijk eens hoe anderen het aanpakken en laat je inspireren:

Nieuw Amsterdams Klimaat
Mijn Groene Huis - Zeist
Duurzaam Woerden
Klimaatneutraal IJselstein
Wageningen Klimaatneutraal
Samen Duurzaam Nieuwegein
Daarom Duurzaam Diemen

Back to top