Over ons

Met regelmaat worden we overspoeld door berichten in de media over stijging van het zeewater, de bizarre hoeveelheden plastic in de zee en ons milieu, de negatieve effecten van fossiele brandstoffen voor CO2 gehaltes in de lucht, de negatieve effecten van intensieve veehouderij voor bijvoorbeeld de luchtkwaliteit. En er is nog veel meer om ons zorgen over te maken.

Tijd om als inwoners de handen uit de mouwen te steken en een bijdrage te leveren aan een klimaatneutrale samenleving. Daarom heeft een aantal inwoners uit de gemeente De Ronde Venen zich verenigd in het platform Energieke Rondeveners.

Het platform Energieke Rondeveners is een stichting zonder winstoogmerk die inwoners van de Ronde Venen wil informeren en enthousiasmeren duurzame keuzes te maken.

De stichting is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 73767549. Het bestuur van de stichting wordt gevormd door Hans van Kessel (voorzitter), Monique de Bruin (penningmeester), Erica van Doorn (secretaris).

Als platform komen we regelmatig bij elkaar om activiteiten te organiseren. Aan dit overleg nemen deel; Hans van Kessel, Monique de Bruin, Chantal Bekker, Erica van Doorn, Annette ter Heijden, Harry Bloksma, Jaap van Bentum en Henk Strubbe. Een ambtenaar van de gemeente neemt hier ook aan deel. We hebben een jaarplan gemaakt en voeren die uit. Gelukkig zijn we flexibel genoeg in te spelen op de actualiteit en extra of andere activiteiten te organiseren.

Naast deze binnenring van actieve mensen, zijn er gelukkig ook anderen die voor bepaalde activiteiten ook als vrijwilliger hun bijdrage leveren. Zo hebben een aantal inwoners uit de gemeente samen met de platformleden een cursus warmtescan met behulp van infrarood gedaan. Deze groep van 12 inwoners hebben vervolgens circa 170 warmtescans in de gemeente uitgevoerd zoals elders op de website vermeld.

 

Doe mee als vrijwilliger

We zijn ongeveer een jaar bezig en hebben al verschillende activiteiten georganiseerd; klimaatgesprekken met inwoners, deelname aan de duurzame huizenroute, infrarood foto’s om warmtelekken op te sporen.

Wil je ook mee doen met één van onze activiteiten of heb je een vraag, laat het ons weten. Stuur dan een mail naar info@energieke-rondeveners.nl

 

Contact

Stichting Platform Energieke Rondeveners
Voordijk 24
1391 VW Abcoude

info@energieke-rondeveners.nl
Volg ons op Facebook

Bank: NL57 RABO 0337 6365 32
Lees hier onze akte van oprichting

Webdesign en fotografie door Chantal Bekker / GraphicAlert

Nieuwsbrief

Sluit je aan en word onderdeel van deze beweging.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Inspiratie

Overal in Nederland zijn burgerplatforms actief om hun gemeente te verduurzamen. Kijk eens hoe anderen het aanpakken en laat je inspireren:

Nieuw Amsterdams Klimaat
Duurzaam Woerden
Klimaatneutraal IJselstein
Wageningen Klimaatneutraal
Samen Duurzaam Nieuwegein