logo-energieke-rondeveners

Energieke Rondeveners

Wij zijn inwoners van De Ronde Venen die zich inzetten voor de energietransitie en het verduurzamen van onze gemeente. Met onze acties willen we buurtgenoten in alle kernen van onze gemeente inspireren om mee te doen. We laten zien wat er in de buurt gebeurt en delen we onze ervaringen voor een klimaatpositief leven. 

Wie zijn wij?

Wij hebben in 2022 een prijs gewonnen voor beste energie initiatief van provincie Utrecht. Bekijk in 2 minuten wie wij zijn en wat wij doen:

Ons doel

Wij zijn een groep inwoners die zich vrijwillig inzet voor een duurzame gemeente. In Abcoude en Baambrugge zijn subgroepen actief: Energiek Abcoude en Energiek Baambrugge. We nodigen initiatiefnemers uit andere kernen uit om ook subgroepen te vormen.

Samen zijn we op weg naar een duurzaam Abcoude, Baambrugge, Mijdrecht, Vinkeveen, Waverveen, Wilnis, De Hoef en Amstelhoek.

Kerngroep

De kerngroep bestaat uit het bestuur, Chantal Bekker, Diana Kolff en Henri Roosdorp. We komen maandelijks bij elkaar om activiteiten van ons jaarplan te bespreken. Ook vertegenwoordigers van Energiek Abcoude (Jochem Kroezen) en Baambrugge (Monica Kwakkelstein) en ambtenaar Ivar Dorst zijn hierbij aanwezig.

De stichting is opgericht in 2019. Het bestuur wordt gevormd door Agnes Mewe (voorzitter), Monique de Bruin (penningmeester), Joke van Wieringen (secretaris) en Gerhard Coster (algemeen bestuurslid).

Voor onze acties zijn zo'n 50 vrijwilligers actief, zoals de warmtescanners en energiecoaches die ruim 700 warmtescans hebben uitgevoerd.

Onze vrijwilligers in 2024
Onze vrijwilligers in 2024

Doe mee als vrijwilliger

Ons platform bestaat uit verschillende vrijwilligers:

Meld je aan als vrijwilliger of voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Contact

Stichting Platform Energieke Rondeveners
Koningsvaren 54
1391 AL Abcoude
info@energieke-rondeveners.nl
Bank: NL57 RABO 0337 6365 32
KvK: 73767549

Inspiratie

Overal in Nederland zijn burgerplatforms actief om hun gemeente te verduurzamen. Kijk eens hoe anderen het aanpakken en laat je inspireren:

Back to top