schutting-storm-klimaatbestendige-tuin

Klimaatadaptieve tuinen

We zullen de komende jaren vaker te maken krijgen met langdurige en hevige regenval, terwijl er daarnaast ook langere periodes van droogte en hitte zullen voorkomen. Om inwoners te helpen hun tuinen aan te passen aan deze klimaatverandering gaan de Energieke Rondeveners samen met NME Centrum De Woudreus een voorlichtingsproject opstarten.

Wat doen we?

  • Op 19 maart 2024 is een Inspiratiecaf├ę Klimaatadaptatie gepland, met de gemeente, Cazas Wonen, stakeholders en mogelijke samenwerkingspartners. Doel is om samen te onderzoeken hoe we me met zoveel mogelijk partijen kunnen gaan samenwerken aan klimaatadaptatie.
  • We organiseren een zestal kennis-sessies en workshops voor inwoners om hun tuinen klimaat adaptief in te richten.
  • We richten een GroenBlauw loket in bij NME-Centrum De Woudreus, waar ook een klimaat adaptieve voorbeeldtuin is gemaakt. Hier kunnen inwoners terecht met vragen over het vergroenen en klimaat adaptief inrichten van hun tuin (balkon) en omgeving. Vooralsnog zal het GroenBlauw loket een vaste middag per week geopend zijn.

Voor een deel van deze activiteiten hebben we subsidie ontvangen van de Rabobank.

klimaatadaptieve tuin in aanleg
Klimaatadaptieve tuin in aanleg

Doe mee

Als u idee├źn hebt over, of ervaring hebt met het vergroenen en klimaatbestendig maken van tuinen, wees welkom als vrijwilliger en word rainproofcoach! Houdt onze website en de lokale media in de gaten voor precieze data en van de kennissessies.

Back to top