Agenda

Duurzame-Huizenroute-Abcoude-De-Ronde-Venen
Duurzame Huizen Route
Gemeente De Ronde Venendoor Duurzame Huizen Route

Wil je meer weten over het verduurzamen van je huis en comfortabeler wonen? Of staat er een verbouwing op de planning en kijk je naar energiebesparende mogelijkheden? Stel je vraag aan een huiseigenaar met een duurzame woning op zaterdag 30 oktober en 6 november 2021 en hoor ervaringen uit de eerste hand. Veel huiseigenaren zijn het hele jaar door ook via de website bereikbaar voor vragen. Bekijk
Lees meer

nacht-van-de-nacht
Nacht van de Nacht
Verschillende locaties in Nederlanddoor NMU

Laat het donker donker en ontdek hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nacht. De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement georganiseerd door de Natuur- en Milieufederaties. Tijdens de Nacht van de Nacht worden er door het hele land honderden evenementen georganiseerd in het donker en doven honderden bedrijven en gemeenten lichten van gebouwen en reclameverlichting. Dit jaar wordt de Nacht van de Nacht voor de 17e keer georganiseerd op zaterdag 30 oktober 2021.
Lees meer

Duurzame-Huizenroute-Abcoude-De-Ronde-Venen
Duurzame Huizen Route
Gemeente De Ronde Venendoor Duurzame Huizen Route

Wil je meer weten over het verduurzamen van je huis en comfortabeler wonen? Of staat er een verbouwing op de planning en kijk je naar energiebesparende mogelijkheden? Stel je vraag aan een huiseigenaar met een duurzame woning op zaterdag 30 oktober en 6 november 2021 en hoor ervaringen uit de eerste hand. Veel huiseigenaren zijn het hele jaar door ook via de website bereikbaar voor vragen.
Lees meer

logo-duurzaamheidspartners
Ontbijtsessie Duurzaamheidspartners
8.00-10.00 uurNader te bepalendoor Duurzaamheidspartners

Tijdens deze sessie kijken we samen naar uw wensen en behoeften op het gebied van duurzaamheid. Waar loopt u tegenaan? Ook delen wij succesverhalen van lokale ondernemers. Zodat u vol met nieuwe ideeën aan de slag kunt met het verduurzamen.  De duurzaamheidpartners helpen u graag met het zetten van de volgende stap. Meer info komt binnenkort.

energie-besparende-douchekop-niebla-waterbesparing
Informatieavond Energie besparen
Gemeentehuis De Ronde Venen, Croonstadtlaan 111, Mijdrecht (ingang Raadhuisplein)door Gemeente De Ronde Venen

Wil jij weten hoe je energie kunt besparen in huis? Tijdens de informatieavond geven wij tips over het verduurzamen van uw huis en de waardebonnenactie. Ook is het mogelijk om direct een afspraak te maken met een van de energieadviseurs. Zodat je precies weet welke kleine energiebesparende maatregelen voor uw woning geschikt zijn.
Lees meer

energie-besparende-douchekop-niebla-waterbesparing
Informatieavond Energie besparen
19:00 uurDorpskerk, Kerkplein 45, Abcoudedoor Gemeente De Ronde Venen

Wil jij weten hoe je energie kunt besparen in huis? Tijdens de informatieavond geven wij tips over het verduurzamen van uw huis en de waardebonnenactie. Ook is het mogelijk om direct een afspraak te maken met een van de energieadviseurs. Zodat je precies weet welke kleine energiebesparende maatregelen voor uw woning geschikt zijn.
Lees meer

Afgelopen activiteiten

training-warmtescans-vrijwilligers
Training Warmtescans
19.30 - 22.00 uurMijdrecht, Veenweidebaddoor Energieke Rondeveners

Word ook vrijwillig warmtescanner en doe mee met de cursus. In een avond leer je alles over het maken en interpreteren van infraroodopnames om mogelijk warmteverlies in woningen vast te stellen. Bewoners kunnen vervolgens zelf aan de slag om energie te besparen. De cursus wordt gegeven door thermograaf Ad Kwak van de NMU.
Lees meer

vrijwilligersmarkt
Digitale vrijwilligersmarkt
Digitaaldoor Steunpunt Vrijwilligerswerk

De Energieke Rondeveners zoeken vrijwilligers: warmtescanners en/of energiecoaches, kerngroeplid aandachtsgebied afval, kerngroeplid aandachtsgebied voeding en algemeen bestuurslid. Neem een kijkje in onze stand op de digitale vrijwilligersmarkt en ontmoet onze voorzitter Hans van Kessel in het filmpje.
Lees meer

Logo-Duurzaam-Jong-DRV
Tafelgesprek Duurzaamheid
Nader te bepalendoor Duurzaam Jong DRV

Wij zijn Duurzaam Jong DRV, een jongerenorganisatie die zich inzet voor de verduurzaming van de gemeente. Enkelen binnen onze groep houden het energiedebat van de gemeente nauw in de gaten. Wij jongeren maken ons grote zorgen over de prognoses van klimaatverandering, en daarom kan deze energietransitie ons maar niet snel genoeg gaan. Er bestaat echter een hoop ophef in de gemeente over met name de vooruitblik van zonneweides en windturbines. Een petitie, grootschalige poster/spandoekcampagnes en overvolle inspreekavonden maken duidelijk dat er een hoop onzekerheid, ja soms zelfs vijandigheid bestaat tegenover deze mogelijke energieprojecten.
Lees meer

> Meer info
Uitnodiging-Dorpsberaad-Abcoude-over-nieuwe-energie-social
Dorpsberaad Abcoude over nieuwe energie:
“Wat kan er wél?”
Online via Zoomdoor Energiek Abcoude en Energieke Rondeveners

Bekijk de YouTube opname van het dorpsberaad terug en de resultaten van de dorpsraadpleging.

In Baambrugge deden ze het al eerder: een online dorpsberaad om inwoners samen te brengen die zich op praktische en positieve wijze willen inzetten voor een duurzame gemeente. Op maandag 17 mei van 19.00 tot 21.00 (inclusief een pauze) vindt dit evenement plaats via Zoom. Het is een initiatief van Energiek Abcoude, een werkgroep van het platform Energieke Rondeveners.


Lees meer
Training Simpele Energiebesparende Maatregelen
Online via Zoom, 19.30 – 21.00 (digitale inloop vanaf 19.15).door NMU

Energiebesparende maatregelen variëren in vorm en kosten. Er zijn een hoop maatregelen, die makkelijk uitvoerbaar zijn zonder hoge kosten. Deze maatregelen brengen je maandelijkse energierekening omlaag. Tijdens deze training leer je van Hans Snel, van Stichting Energie Zeist, meer over het energieverbruik in een huishouden. Zo krijg je inzicht in het verbruik van verschillende apparaten in huis en hoe dit terugkomt in de energierekening. Vervolgens lopen we langs verschillende simpele maatregelen om het energiegebruik (en dus ook de rekening van bewoners) te verlagen.


Lees meer
> Aanmelden
Lezing: Het klimaatakkoord heeft de gemeente De Ronde Venen bereikt!
Zoomdoor Rotaryclub Vinkeveen-Abcoude

Op maandag 29 maart  geeft Heleen Ekker een lezing voor Rotaryclub Vinkeveen-Abcoude.

“Ons gemeentebestuur is druk bezig met te bedenken waar en hoe uitvoering kan worden gegeven aan het Klimaatakkoord van Nederland uit 2019. Uiterlijk 1 juli moet de energieregio waar onze gemeente deel van uit maakt z’n energiestrategie (de RES) hebben ingeleverd. Na een korte stand van zaken over de urgentie van het veranderende klimaat – waar het immers allemaal om draait – wil ik graag stil staan bij de uitwerking van de (lokale) klimaatplannen.
Lees meer

landelijke opruimdag
Landelijke opschoondag 2021
Verschillende locaties in onze gemeentedoor World Cleanup Day

Wil jij je dit jaar weer inzetten voor een schonere planeet? Doe dan op 20 maart weer mee aan World Cleanup Day! Samen met meer dan 180 andere landen slaan we opnieuw de handen ineen om de planeet een grote schoonmaakbeurt te geven.

Er zijn verschillende groepen actief, bijv in Vinkeveen bij de Vinkeveen Haven (de zeilschool). Het water maken we schoon per kano, SUP, waterfiets of elektrische boot. Het dorp te voet of per fiets, dagelijks onderweg naar school of supermarkt.
Lees meer

> Meer info
klimaatalarm
Klimaatalarm
Onlinedoor Klimaatalarm coalitie

Het klimaat wacht niet. Wij willen een eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid. Daarom slaan we op 14 maart door heel Nederland het Klimaatalarm. Jouw geluid is van levensbelang. Sluit je aan bij een corona-veilig Klimaatalarm bij jou in de buurt – of laat van je horen vanuit huis!

> Meer info
logo-energiek-baambrugge-duurzaam-energieneutraal
Digitaal Dorpsberaad Baambrugge over zonneweides
Onlinedoor Energiek Baambrugge

Energiek Baambrugge wil zich samen met een aantal dorpsgenoten inzetten voor een alternatief plan voor het opwekken van duurzame energie mét behoud van het Angstellandschap. We willen ons constructief inzetten voor een alternatief plan waarbij zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met alle belangen. In deze brief lees je hier meer over. Op 24 februari houden we een digitaal Dorpsberaad. Doe je m
Lees meer

klimaatgesprekken De Ronde Venen Abcoude
KlimaatGesprekken workshops online
Onlinedoor Platform Energieke Rondeveners

Doe mee met de workshopreeks die klimaatvriendelijke keuzes makkelijker maakt op een leuke ongedwongen manier. Als de groep vol is begint de derde workshopreeks van KlimaatGesprekken in Abcoude, die dit keer online zal plaatsvinden. In zes workshops van twee uur verken je samen wat je kunt doen om je leven klimaatvriendelijker in te richten, op een manier die past bij je eigen situatie en doelen. De workshops vinden om de week plaats op donderdagavond van 18.30 tot 20.30 uur.
Lees meer

> Meer info
Training Klimaatpsychologie
Online via Zoom, 19.30 – 21.00 (digitale inloop vanaf 19.15).door NMU

Van weten naar doen: een inkijkje in de klimaatpsychologie
Als energiecoach verwacht je dat bewoners na het ontvangen van hun zelf aangevraagde advies direct aan de slag gaan. Ze gaven immers aan graag aan de slag te gaan met het verduurzamen van hun woning. Helaas blijkt dat veel bewoners niet direct of soms helemaal niet aan de slag gaan. Ondanks de goede voornemens van de bewoner, de goede informatie en het goede advies komen ze niet in actie.
Lees meer

> Aanmelden
Workshop energiecoach ‘digitaal huisbezoek’
Onlinedoor Energieke Rondeveners i.s.m. NMU

Op 12 januari is er een workshop voor energiecoaches om te leren hoe je online een adviesgesprek aan bewoners kunt geven.

Tijdens deze training hoor je alles over hoe je een huisbezoek kan afleggen zonder dat je bij de bewoner in huis komt: via digitale kanalen. Sinds het begin van de Corona-epidemie heeft Energie-U de Digitale EnergieCoach in het leven geroepen. Ad, Hessel, Joep, Caroline en Sander zijn de Digitale EnergieCoaches in Utrecht en ruilen wekelijks van dienst.
Lees meer

groenaandebuurt-abcoude
Groen aan de Buurt
Zoomdoor Gemeente De Ronde Venen

Loopt u al een tijdje rond met ideeën of wensen voor een groenere wijk? Doe dan mee met de ideeënavond van Groen aan de Buurt – De Ronde Venen! In het project Groen aan de Buurt gaan bewoners zelf aan de slag om hun buurt groener en aantrekkelijker te maken.

Vanuit de werkgroep Abcoude Groen wordt een idee gepresenteerd voor vergroening van het pleintje voor de Plus in Abcoude. In Land van Winkel is er plan om een bloemenweide te maken bij de boerderij aan de dijk.
Lees meer

> Meer info
duurzame-huizen-route
Duurzame Huizen Route
Gemeente De Ronde Venendoor Duurzame Huizen Route

Wil je meer weten over het verduurzamen van je huis en comfortabeler wonen? Of staat er een verbouwing op de planning en kijk je naar energiebesparende mogelijkheden? Stel je vraag aan een huiseigenaar met een duurzame woning op 31 oktober en 7 november 2020 en hoor ervaringen uit de eerste hand. Veel huiseigenaren zijn het hele jaar door ook via de website bereikbaar voor vragen. Bekijk de duurzame huizen in De Ronde Venen.

> Meer info
Webinar Duurzaam Wonen
Onlinedoor Rabobank

Op donderdag 8 oktober organiseert Rabobank het webinar Duurzaam Wonen. Je kunt de livestream hier (terug) bekijken: https://www.livevideostream.nl/#rabobank

Een duurzaam huis kan je veel opleveren. Een lagere energierekening, meer wooncomfort en je draagt bij aan een beter milieu. Er zijn meer momenten om te verduurzamen dan je denkt. Als je een huis koopt, bouwt of verbouwt, maar ook als je je hypotheek aanpast. Als maatschappelijke bank en grootste hypotheekverstrekker van Nederland heeft Rabobank binnen de Metropoolregio Amsterdam als doel gesteld zo veel mogelijk bij te willen dragen aan de verduurzaming van woningen.

 

> Meer info
gratis-warmtescan-maken-huis-cursus
Training Warmtescans
Mijdrecht, Mondhygienepraktijk De Ronde Venen, Croonstadtlaan 1door Energieke Rondeveners

Doe mee met de warmtescan training op 22 september 2020. In een avond van 19.30 uur tot 22.00 uur leer je alles over het maken en interpreteren van infraroodopnames om mogelijk warmteverlies in woningen vast te stellen. De afgelopen twee jaar hebben een groep vrijwilligers ruim 400 warmtescans uitgevoerd. De cursus wordt gegeven door thermograaf Ad Kwak van de NMU.

Meld je aan bij Monique via warmtescan.erv@gmail.com.

Wil je je nog meer verdiepen?
Lees meer

landelijke opruimdag
Landelijke opschoondag bij de zeilschool
Vinkeveense Haven en andere plekken in De Ronde Venendoor Supporter van schoon

Wil jij je dit jaar weer inzetten voor een schonere planeet? Doe dan op zaterdag 19 september weer mee aan World Cleanup Day! Samen met meer dan 180 andere landen slaan we opnieuw de handen ineen om de planeet een grote schoonmaakbeurt te geven. De editie van 2019 was een groot succes. Met meer dan 15.000 deelnemers hebben we samen heel Nederland opgeruimd en met behulp van de Litterati-app het zwerfafval in kaart gebracht.
Lees meer

> Zoek een groep
training-energiecoach-vrijwilligers
Cursus Energiecoach
Onlinedoor Energieke Rondeveners

Wil je actief helpen bij de energietransitie in onze gemeente, doe dan mee met de (gratis) cursus Energiecoach. Je leert in 3 avonden hoe je inwoners van onze gemeente kunt helpen met het nemen van energiebesparende maatregelen in hun huis.
Lees meer

gratis-warmtescan-maken-huis-cursus
Cursus Energiecoach
Onlinedoor Energieke Rondeveners

Wil je actief helpen bij de energietransitie in onze gemeente, doe dan mee met de cursus Energiecoach. Je leert in 3 avonden hoe je inwoners van onze gemeente kunt helpen met het nemen van energiebesparende maatregelen in hun huis.
Lees meer

Landelijke compostdag
Wilnis, Mijdracht en Abcoudedoor Gemeente De Ronde Venen

Inwoners van De Ronde Venen kunnen eenmaal per jaar (in maart of april) gratis twee zakken compost ophalen. De ophaalpunten zijn het Steunpunt in Wilnis aan de Ringdijk 7, de Kringkoop in Mijdrecht aan de Constructieweg 66 en het afvalbrengstation in Abcoude aan de Bovenkamp 15. Per voertuig kunnen maximaal twee zakken compost worden meegenomen. Je wordt aangeraden er op tijd bij te zijn, want op=op.

> Meer info
zero-waste-sticker
Zero Waste Fietstour De Ronde Venen
Dorpen en steden van De Ronde Venendoor Zero Waste Nederland, Meryl van Vliet

Minder afval - dat willen we toch allemaal? Deze fietstour komt langs 5 Zero Waste locaties in onze gemeente. Een Zero Waste locatie is in dit geval een winkel of bedrijf wat bijzonder actief maatregelen neemt om minder of geen afval de wereld in te krijgen. Deelname aan de fietstour is gratis, breng wel je eigen fiets mee.
Lees meer

> Meer info
Tegel eruit, plant erin
Intratuin, Amsterdamdoor Groei & Bloei

Betegelde tuinen zorgen voor meer wateroverlast. Samen met Intratuin organiseert Groei & Bloei de jaarlijkse inwisselactie ‘Tegel eruit, Plant erin’. Lever een tegel in bij de G&B stand bij Intratuin en ontvang 2 gratis planten.

> Meer info
Training energiebesparing met simpele maatregelen
Utrecht, ANNE, Veemarktplein 41door NMU

Tijdens deze training leer je meer over het energieverbruik in een huishouden en hoe dit terugkomt in de energierekening. We gaan het hebben over simpele maatregelen om het energiegebruik te verlagen en gaan ervaringen uitwisselen en ideeën opdoen hoe je hiermee aan de slag kunt gaan met bewoners in je eigen gemeente. De training vindt plaats in ANNE (Veemarktplein 41, Utrecht) van 19.30-21.30 uur
Lees meer

logo-energiek-baambrugge-duurzaam-energieneutraal
Hoe verwarmen we straks onze huizen?
Baambrugge, Dorpshuisdoor Energiek Baambrugge

Hoe verwarmen we straks onze huizen? Een groep studenten van de Hogeschool Utrecht heeft onderzocht of een wijk in Baambrugge met zonne-energie en ondergrondse warmte-opslag kan worden verwarmd. Wil je weten hoe? Op 3 februari presenteren zij de resultaten van hun onderzoek in het dorpshuis De Vijf Bogen. Op deze avond zijn ook een adviseur van het Energieloket en deskundigen op het gebied van gevel- en vloerisolatie aanwezig. Want hoe je straks je huis ook verwarmd, goed isoleren is de eerste stap!
Lees meer

abcoude-naar-protestival
Protestival op Schiphol
Schipholdoor Noodlanding voor het Klimaat

We zitten midden in een klimaatcrisis, maar grote vervuiler Schiphol krijgt ruim baan om door te groeien en nóg meer te vervuilen. Tijdens het Protestival pakken wij samen het podium om van Schiphol een klimaatplan te eisen. Er is muziek, eten, drinken en je kunt overnachten. Er gaat een groep Energieke Rondeveners samen naar het Protestival op 14 december. Doe mee!
Lees meer

> Naar website event
Informatieavond isolatieactie – Abcoude
Abcoude, Dorpskerk, Kerkplein 45door Gemeente De Ronde Venen

Wist u dat u met goede woningisolatie honderden euro’s per jaar bespaart? Om u als inwoner te helpen bij het isoleren van uw huis hebben we samen met het Regionaal Energieloket een speciale isolatieactie opgezet. Tijdens deze avond (19.15-22.00 uur) informeren we u graag over wat isoleren voor u betekent.

 

> Meer info
Informatieavond isolatieactie – Vinkeveen
Vinkeveen, De Boei, Kerklaan 32door Gemeente De Ronde Venen

Wist u dat u met goede woningisolatie honderden euro’s per jaar bespaart? Om u als inwoner te helpen bij het isoleren van uw huis hebben we samen met het Regionaal Energieloket een speciale isolatieactie opgezet. Tijdens deze avond (19.15-22.00 uur) informeren we u graag over wat isoleren voor u betekent.

> Meer info
Informatieavond isolatieactie – Mijdrecht
Mijdrecht, Gemeentehuis De Ronde Venen, Croonstadtlaan 111door Gemeente De Ronde Venen

Wist u dat u met goede woningisolatie honderden euro’s per jaar bespaart? Om u als inwoner te helpen bij het isoleren van uw huis hebben we samen met het Regionaal Energieloket een speciale isolatieactie opgezet. Tijdens deze avond informeren we u graag over wat isoleren voor u betekent.

> Meer info
duurzame-huizen-route
Duurzame Huizen Route
Gemeente De Ronde Venendoor Duurzame Huizen Route

Wil je meer weten over het verduurzamen van je huis en comfortabeler wonen? Of staat er een verbouwing op de planning en kijk je naar energiebesparende mogelijkheden? Stel je vraag aan een huiseigenaar met een duurzame woning op zaterdag 2 en 9 november 2019 en hoor ervaringen uit de eerste hand. Veel huiseigenaren zijn het hele jaar door ook via de website bereikbaar voor vragen. Bekijk de duurzame huizen in De Ronde Venen.
Lees meer

> Meer info
duurzaam-ondernemen-is-leuk
Duurzaam ondernemen, dat is leuk!
Abcoude, Café de Eendracht, Onder de hanebalkendoor Gemeente DRV

Wij zetten als gemeente volop in op duurzaamheid. In 2040 willen wij energieneutraal zijn. Dit kunnen wij niet alleen: daarvoor is uw hulp heel hard nodig! Maar hoe kunt u uw bedrijf (verder) verduurzamen? Wat zijn de trends? Wat zijn de quick wins (hoe kunt u snel en eenvoudig duurzaam aan de slag)? Dit willen wij met u bespreken tijdens de bijeenkomst “Duurzaam ondernemen, dan is leuk!”. Hierbij nodigen de Duurzaamheidspartners van De Ronde Venen u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn op 17 oktober van 16.00-19.00 uur.

> aanmelden
gratis-warmtescan-maken-huis-cursus
Cursus warmtescans maken
Mijdrechtdoor Platform Energieke Rondeveners

Ongeveer 170 inwoners in de gemeente hebben zich in 2018 opgegeven voor een gratis warmtescan van hun huis. De infrarood foto’s geven aan waar er warmte weg lekt. Ook in de winter van 2019 zal een groep vrijwilligers warmtescans maken. Wil jij helpen met het maken van warmtescans maar weet je nog niet hoe dit werkt? Meld je dan aan voor de gratis cursus op 3 oktober in Mijdrecht. Er is plek voor 20 deelnemers.
Lees meer

klimaatstaking
Abcoude naar de klimaatstaking
Den Haagdoor Klimaatstaking partners

Op 27 september zullen wereldwijd miljoenen mensen staken om een einde te eisen aan het tijdperk van vervuiling. Ons gezamenlijke huis staat in brand en wereldwijd worden mensen nu al geraakt door de klimaatcrisis. Het is de hoogste tijd dat we hier samen iets aan doen. Kom naar Den Haag op 27 september en staak met ons mee voor een rechtvaardige en leefbare planeet, nu en in de toekomst.

> Naar Facebook event
Grootouders-klimaatactie
De achterkant van het gelijk: hoe ver wil/mag je gaan voor het klimaat?
Het Spoorhuis, Vinkeveendoor Het Spoorhuis

Dat er iets aan de hand is met het klimaat voelen en weten we nu (bijna) allemaal. Over hoe we dat gaan oplossen is nog veel discussie. Voor deze strijdbare middag nodigen wij een aantal partijen uit die hier vanuit een net verschillende invalshoek naar kijken, waaronder Greenpeace, de Partij voor de Dieren, XR (Extinction Rebellion) en anderen.
Lees meer

> Meer info
Greenpeace-Noodlanding-Klimaat-credit-Chantal-Bekker
Brainstorm campagne tegen Schiphol Group
Abcoudedoor Platform Energieke Rondeveners

Schiphol is een vrijhaven voor vervuiling. Dankzij zijn uitzonderingspositie kan het ongehinderd groeien – ten koste van Nederland en ons klimaat. Zulk grenzeloos gedrag vraagt om een radicaal andere aanpak: jij krijgt nu de regie. Laat je horen op de brainstorm. Ben jij een positieve meedenker of heb je een goed plan op de plank? Kom langs en bepaal hoe de meest baanbrekende actie eruit gaat zien. Maandagavond 15 juli van 19.45-21.30 uur houden we een brainstorm in Abcoude.
Lees meer

plastic-zee
Lezing: Het plastic-probleem
Vinkeveendoor Vinkeveen Haven

De plastic soep – we kunnen er niet meer om heen. Het lijkt een probleem dat ver van ons af staat, maar ook in de Noordzee en zelfs in de Vinkeveense Plassen, zit er plastic in de magen van vissen en vogels. En die plastic verpakkingen in de plastic soep ver weg op de oceaan, die komt ook uit Nederland. Wil je daar meer over weten en ben je geïnteresseerd in mogelijke oplossingen die door iedereen toe te passen zijn?
Lees meer

> Meer info
Collectieve aankoopactie zonnepanelen in Abcoude
Dorpskerk, Kerkplein 45, Abcoudedoor Gemeente De Ronde Venen

Tijdens deze avond ontvangt u informatie over het collectief inkopen van zonnepanelen. Deze avond organiseren wij samen met het Regionaal Energieloket.

> Meer info
Duurzame-week-utrecht
Duurzame Week – Green up your life!
Neude, Utrechtdoor Duurzame Week

De vierde editie van Duurzame Week, van 15 t/m 22 juni 2019, staat wederom in het teken van duurzaamheid. Een week lang kun je op verschillende locaties rondom de Neude in Utrecht je laten onderdompelen in alles wat met duurzaamheid en een duurzame toekomst te maken heeft.
Lees meer

> Naar de website
Collectieve aankoopactie zonnepanelen in Vinkeveen
De Boei, Kerklaan 32, Vinkeveendoor Gemeente De Ronde Venen

Tijdens deze avond ontvangt u informatie over het collectief inkopen van zonnepanelen. Deze avond organiseren wij samen met het Regionaal Energieloket.

> Meer info
woudreus bijendag wilnis
Het zoemt bij De Woudreus tijdens de World Bee Day
De Woudreus, Wilnisdoor De Woudreus

Tijdens de Bijendag zetten we met name de solitaire bijen die Nederland rijk is extra in het zonnetje. Kom op 22 mei van 14.00-16.00 uur van alles te weten over de lapse behanger die zijn nest met bladstukjes behangt en de zandbij, die zijn nest graaft in de bodem. Ga op stap met de imker, maak een Bijen B&B, help mee bijen tellen en maak een honing gezichtsmasker. Je kunt ook verschillende soorten honing proeven.
Lees meer

> Naar de website
Collectieve aankoopactie zonnepanelen in Mijdrecht
Mijdrecht, Gemeentehuisdoor Gemeente De Ronde Venen

Tijdens deze avond (start om 19.15 uur) ontvangt u informatie over het collectief inkopen van zonnepanelen. Deze avond organiseren wij samen met het Regionaal Energieloket. Verdere informatie volgt in april.

> Meer info
Informatiebijeenkomst Klimaatneutraal
Mijdrecht, gemeentehuisdoor Gemeente De Ronde Venen

De Ronde Venen klimaatneutraal in 2040. Bent u nieuwsgierig naar wat dit betekent? Kom dan naar de informatiebijeenkomst op 11 april om 19.30 uur.

> Meer info
Plant erin, tegel eruit
Alle vestigingen van Intratuin in Nederlanddoor Groei & Bloei

Betegelde tuinen zorgen voor meer wateroverlast. Immers het regenwater kan niet wegzakken in de bodem en zal veelal via het riool afgevoerd moeten worden. Bij flinke regenbuien zal het riool de afvoer van al het water niet kunnen verwerken met alle overlast van dien. Wil je perse bestrating, kies dan voor waterdoorlaatbare bestrating. Samen met Intratuin organiseert Groei & Bloei de inwisselactie ‘Tegel eruit, Plant erin’. Lever op 23 maart 2019 een tegel in bij de G&B stand bij Intratuin en ontvang 2 gratis planten!

> naar website
Opruimdagen en Trash Running
De Ronde Venendoor Supporter van Schoon

Doe mee met de jaarlijkse opschoondag op 23 maart. Er zijn verschillende groepen actief in De Ronde Venen. Ook bestaan er wekelijkse Trash Running activiteiten. Als Supporter van Schoon zet je je in voor een schone omgeving. Dat kan op veel verschillende manieren. Je kunt één ding doen of veel verschillende dingen. Soms of regelmatig. In je eentje of met een hele groep. Vind hier een groep en sluit je aan.

> Meer info
Klimaatmars Abcoude
Rondeveners lopen mee met Klimaatmars
Amsterdam, Damdoor Coalitiepartners

Op 10 maart gaan we massaal de straat op voor het klimaat. We willen een veilige toekomst voor onszelf en onze kinderen. We zijn van plan om als groep Energieke Rondeveners samen te lopen. Wil je meelopen? Meld je dan aan via deze website. We vertrekken met de trein van 12:19 vanaf station Abcoude.
Lees meer

logo-duurzaamheidspartners
Duurzame bedrijven ondertekenen manifest
Mijdrecht - Walraven, Industrieweg 5door Duurzaamheidpartners De Ronde Venen

Op donderdag 7 maart ondertekenen bedrijven het manifest duurzaamheidpartners. Doel ervan is dat ze elkaar ondersteunen in duurzame bedrijfsvoering. Bedrijven hebben vorig jaar een kerngroep duurzaamheidpartners gevormd. De drie doelen van het manifest: bevorderen van circulaire economie, van een duurzame bedrijfsvoering en bewustwording. Bedoeling is dat dit jaar vijftig bedrijven zich aansluiten
Lees meer

> Aanmelden
Informatieavond Zon & Wind
Mijdrecht - gemeentehuisdoor Gemeente De Ronde Venen

De gemeente heeft de ambitie om in 2040 klimaatneutraal te zijn. Dit betekent dat we net zoveel energie opwekken als we gebruiken. Deze ambitie willen met u vormgeven, over verschillende sporen. Kom naar een van de drie publieksbijeenkomsten. Daar gaat het onder meer over de ambitie, de voor- en nadelen van zonnevelden en windmolens, de rol van de gemeente en de inwoners en hoe we om moeten gaan met de opbrengsten uit energie. U bent van harte welkom op dinsdag 5 februari 2019, 19.30 uur, Onder de Hanebalken, café De Eendracht, Abcoude. Contact

Informatieavond Schiphol
Gemeentehuis Mijdrechtdoor Gemeente De Ronde Venen

Gemeenten rond Schiphol zijn eensgezind. Ook De Ronde Venen zegt: Eerst zien, dan geloven

Het college gaat 13 februari vanaf 19.00 uur in het gemeentehuis tijdens een informatieronde in gesprek met de gemeenteraad over de ontwikkelingen rond Schiphol. Inwoners zijn van harte welkom.

Op 30 januari heeft de Omgevingsraad Schiphol voor het laatst vergaderd over de adviesaanvraag van minister Van Nieuwenhuizen over de toekomst van de luchtvaart op Schiphol.
Lees meer

Informatieavond Zon & Wind
Abcoude - café De Eendracht, Onder de Hanebalkendoor Gemeente De Ronde Venen

De gemeente heeft de ambitie om in 2040 klimaatneutraal te zijn. Dit betekent dat we net zoveel energie opwekken als we gebruiken. Deze ambitie willen met u vormgeven, over verschillende sporen. Kom naar een van de drie publieksbijeenkomsten. Daar gaat het onder meer over de ambitie, de voor- en nadelen van zonnevelden en windmolens, de rol van de gemeente en de inwoners en hoe we om moeten gaan met de opbrengsten uit energie. U bent van harte welkom op dinsdag 5 februari 2019, 19.30 uur, Onder de Hanebalken, café De Eendracht, Abcoude. Contact

Informatieavond Zon & Wind
Vinkeveen - De Boei, Kerklaan 32door Gemeente De Ronde Venen

De gemeente heeft de ambitie om in 2040 klimaatneutraal te zijn. Dit betekent dat we net zoveel energie opwekken als we gebruiken. Deze ambitie willen met u vormgeven, over verschillende sporen. Kom naar een van de drie publieksbijeenkomsten. Daar gaat het onder meer over de ambitie, de voor- en nadelen van zonnevelden en windmolens, de rol van de gemeente en de inwoners en hoe we om moeten gaan met de opbrengsten uit energie. U bent van harte welkom op dinsdag 29 januari 2019, 19.30 uur, De Boei, Vinkeveen.

 

duurzame-huizen-route
Duurzame Huizenroute
Gemeente De Ronde Venendoor Duurzame Huizenroute & Platform Energieke Rondeveners

Op zaterdag 10 november vind de Nationale Duurzame Huizen route plaats. Ook in gemeente De Ronde Venen. Er zijn duurzame huizen te bezoeken in Abcoude, Baambrugge en De Hoef. Bezoekers kunnen van mede-inwoners uit eerste hand de ervaringen horen van het verduurzamen van je huis.

Actie woningisolatie
Abcoudedoor Gemeente De Ronde Venen

De gemeente geeft voorlichtingsavonden over woningisolatie op 31 oktober in Vinkeveen (de Boei), op 15 november in Abcoude (dorpskerk) en op 27 november in Mijdrecht (Gemeentehuis). Inwoners kunnen zich tot 1 januari 2019 inschrijven voor het gemeenschappelijk aankopen van woningisolatie.

> Meer informatie
Back to top