Nieuws

Energieke-Rondeveners-vrijwilligers
Jaarbijeenkomst vrijwilligers

Op zaterdag 15 april organiseerden wij de jaarbijeenkomst voor onze vrijwilligers op een bijzondere plek; Paviljoen Toren de Grote Sniep in Wilnis. Er zijn op dit moment zo'n 50 vrijwilligers actief als o.a. warmtescanner, energiecoach, energieklusser of klimaatcoach.
Lees meer

Blogpost van Hans: Salderen

Nederland moet van het gas af, uiterlijk 2050. De gaskraan in Groningen gaat dicht. We moeten minder CO2 uitstoten en daarom moeten we van de fossiele brandstof af. Duidelijke opgave. Alle huizen in 2050 fossielvrij. Maar hoe doe je dat? Bijvoorbeeld door er voor te zorgen dat er in 2050 alleen nog maar energieneutrale huizen zijn.
Lees meer

Inwoners Voor Inwoners (IVI), de Energieke Rondeveners en van Walraven zetten zich samen met gemeente De Ronde Venen in op duurzaamheid en het bewuster omgaan met water. Daarom komen zij met een regentonnenactie.
Een tientje voor een ton: 400 regentonnen beschikbaar voor inwoners van De Ronde Venen

Inwoners Voor Inwoners (IVI), de Energieke Rondeveners en van Walraven zetten zich samen met gemeente De Ronde Venen in voor duurzaamheid en het bewuster omgaan met water. Daarom komen zij met een regentonnenactie. Zij stellen 400 regentonnen van € 100,- beschikbaar voor inwoners van De Ronde Venen.
Lees meer

koop-zonnepanelen-zon-op-de-ronde-venen-abcoude
Verkoop van start: zonnepanelen op boerderij Hartstocht in Abcoude

Inwoners van de gemeente De Ronde Venen plaatsen samen 250 zonnepanelen op boerderij Hartstocht in Abcoude aan Gein Zuid. En jij kunt meedoen! De eigenaren, familie Den Hartog, stellen hun dak daarvoor beschikbaar. Samen wekken we zo onze eigen, lokale en duurzame energie op.
Lees meer

huis-met-dikke-isolatie-bouw-credit-graphicalert
Zo blijf je in 2023 onder het prijsplafond voor gas

Iedereen wil comfortabel kunnen wonen in een huis dat in de winter behaaglijk is. En zo min mogelijk kosten voor verwarming natuurlijk. Hoe zorg je daarvoor? Dat gaat anders dan het besparen op elektriciteit. Daar is het vaak een kwestie van de stekker eruit of een energiezuiniger apparaat kopen. Bezuinigen op gas begint met het goed isoleren van je woning, zodat de warmte binnenshuis blijft.
Lees meer

Veenwind-windmolens-de-ronde-venen-utrecht
Geslaagde demonstratie voor windmolens in De Ronde Venen

Gea Verhaar van Veenwind: ‘Gemeentebeleid gaat de burger geld kosten’. Rond vijftig mensen dromden samen bij de raadsingang van het gemeentehuis, woensdagavond, voor een bijzondere demonstratie. Gewapend met windmolentjes en met borden met teksten als ‘Wind wint’ en en ‘Zonder wind gaat het niet’ maakten ze duidelijk wat ze wilden: windmolens.
Lees meer

Hoe houd je de energiekosten in de hand?

Per 2023 heeft de overheid een prijsplafond ingesteld op energie. Gebruik je meer, dan betaal je het tarief dat jouw energieleverancier je boven dit plafond in rekening brengt. Zorg er dus voor dat je minder gebruikt dan het plafond.
Lees meer

Schiphol protest krimp luchtvaart
Rondeveners willen krimp van Schiphol

Afgelopen zaterdag waren honderden mensen aanwezig bij het vreedzame Krimp Luchtvaart protest op Schiphol Plaza. De betogers kwamen in actie om te eisen dat Schiphol moet stoppen met vervuilen, net als elk ander bedrijf dat de komende jaren moet gaan doen. 
Lees meer

Gemeente laat 400.000 euro aan kostenbesparing liggen

De gemeente De Ronde Venen kan jaarlijks ruim 400.000 euro aan kosten besparen door een beloningssysteem in te voeren voor de inzameling van het huishoudelijk afval. Met dat bedrag kan de afvalstoffenheffing die inwoners betalen dan ook omlaag. Een voorstel van oppositiepartijen werd door de gemeenteraad echter verworpen.
Lees meer

nationale-klimaatweek-klimaatburgemeeste-de-ronde-venen
Chantal Bekker is weer een jaar klimaatburgemeester

Chantal Bekker is herkozen als klimaatburgemeester van De Ronde Venen. Tijdens de klimaatweek zal Chantal bespaartips geven tijdens het Energiecafé in Abcoude. Ook gaat ze in gesprek met staatsecretaris Vivianne Heijnen over duurzaam wonen. RTV Ronde Venen hoorde van haar wat er allemaal in de nabije toekomst nog te wachten staat.
Lees meer

Back to top