Nieuws

windmolen-nieuws
Locaties voor windmolens in gemeente Amsterdam: doe mee met online vragenlijst en workshop

Er komen extra windmolens in Amsterdam. Om te kunnen bepalen waar de nieuwe windmolens het beste kunnen komen, willen zij uw mening horen. U kunt nu meedoen met een workshop over uw buurt. Door mee te doen, draagt u bij aan informatie voor de gemeenteraad van Amsterdam.
Lees meer

reiger op dak met zonnepanelen
Bespaar op de energierekening door te isoleren of zonnepanelen te plaatsen en mee te doen met de inkoopactie

Gemeente De Ronde Venen start in november met een grote inkoopactie voor energiebesparende maatregelen. Deze actie maakt het voor woningeigenaren mogelijk om voor een scherpe prijs zonnepanelen of een hybride warmtepomp te kopen. Vanaf 16 november ontvangen alle woningeigenaren een brief van de gemeente met informatie over deze actie.
Lees meer

energie-besparende-douchekop-niebla-waterbesparing
Huurders in De Ronde Venen krijgen waardebon van €70 voor energiebesparende producten

Met een paar kleine acties verlagen inwoners hun energierekening al flink. Het plaatsen van tochtstrips in naden en kieren levert al snel een besparing op van € 170,- per jaar. Om inwoners te helpen minder energie te gebruiken ontvangen alle huurders in gemeente De Ronde Venen een brief met een waardebon van € 70,-. Met deze waardebon kopen huurders kleine energiebesparende producten.
Lees meer

Klimaatmars 2021
Rondeveners lopen mee in grootste klimaatmars ooit

Ruim 40.000 mensen demonstreerden afgelopen zaterdag in Amsterdam voor rechtvaardig klimaatbeleid. Ook veel mensen uit De Ronde Venen liepen mee. Hans uit Abcoude: "Men zegt vaak dat er geen draagvlak is voor de acties die nodig zijn om een klimaatneutrale gemeente te worden. Aan de gemeente zou ik willen zeggen: hier is je draagvlak.”
Lees meer

nationale-klimaatweek-klimaatburgemeeste-de-ronde-venen
Chantal Bekker is eerste klimaatburgemeester van De Ronde Venen

Chantal Bekker uit Abcoude is verkozen tot eerste klimaatburgemeester van gemeente De Ronde Venen. Zij zet zich in voor het klimaat en wil met haar acties een inspiratiebron zijn voor anderen. “De impact van de klimaatcrisis is groot. Om hier iets aan te doen, moeten we onze levensstijl veranderen. Ik zie daar alleen maar voordelen van en die wil ik graag delen.”
Lees meer

minder afval
Doe ook mee met de Week Zonder Afval

Jaarlijks gooien we per persoon ongeveer 490 kilo afval weg. Ook al leveren we daarvan een groot deel gescheiden in zodat het gerecycled wordt, het is nog veel beter om de berg afval te verkleinen. Met een paar simpele tips heb je met gemak een legere vuilniszak! Koop bijvoorbeeld vaker tweedehands, neem je eigen waterflesje mee onderweg en deel en leen spullen. In de landelijke Week Zonder Afval, van 31 mei t/m 6 juni, proberen we samen deze tips uit om zo minder weg te gooien.
Lees meer

> Meer info
energie-besparende-douchekop-niebla-waterbesparing
Waardebon voor kleine energiebesparende maatregelen is verlengd

Goed nieuws voor Rondeveense woningeigenaren. De Regeling Reductie Energiegebruik (RRE) wordt definitief verlengd. De regeling, die in het leven werd geroepen om woningeigenaren te stimuleren bij het toepassen van kleine energiebesparende maatregelen, is met 9 maanden verlengd. Woningeigenaren in De Ronde Venen ontvingen vorig jaar september de waardebon van € 70,-.
Lees meer

Blog van Hans: Isoleren loont (2)

Januari mag koud zijn geweest, februari leek nog veel kouder te worden. Onverwacht, niemand zag het aankomen. Eerst sneeuw en toen vier dagen zwart ijs. Dat hadden we jaren niet meegemaakt. Temperaturen van -15 graden. En nu de vraag, kreeg ik het nog warm in huis met een cv-watertemperatuur van 50 graden en de waterpomp volop in bedrijf. Het was zeker een voordeel dat de zon uitbundig scheen en zodoende mijn woonkamer ‘s middags urenlang kon opwarmen.
Lees meer

veenwind-betoog-gemeenteraad
Het gaat hier niet om het uitzicht vanuit je achtertuin, maar om de toekomst

Een indrukwekkend moment tijdens de inspraakavond van Gemeente De Ronde Venen; Remy den Hartog, 21 jaar oud, herinnert ons allen eraan dat de beslissing over de plaatsing van windmolens en zonneweides in De Ronde Venen niet gaat over het uitzicht vanuit je achtertuin, maar over de toekomst. Bekijk de video of lees hieronder zijn betoog.
Lees meer

> Bekijk de video
Blog van Hans: Isoleren loont

Januari 2021. Het was een koude maand. En de koudste dag in de Bilt in meer dan 700 dagen. Toch konden we niet op het ijs staan. De kans daarop neemt volgens de Bilt steeds verder af. Om het een beetje aangenaam in huis te hebben moeten we nog wel bijstoken. De meeste van ons hebben een cv op gas. Eind volgend jaar gaat de gaskraan in Groningen dicht. Dus zijn we van het buitenland afhankelijk.
Lees meer

Back to top