Nieuws

de-ronde-venen-credit-chantal-bekker
Samen nadenken over de toekomst

Denk je wel eens over na hoe onze gemeente er over een aantal jaren uit ziet? De gemeente doet dit samen met bewoners in de Omgevingsvisie. Als je het belangrijk vindt om samen en sneller te komen tot een zo duurzaam mogelijke gemeente, op allerlei terreinen, neem dan deel aan de bijeenkomsten en laat je stem horen!
Lees meer

tuincoach-energieke-rondeveners
Tuincoaches gezocht

Hou jij van tuinieren en wil je andere mensen helpen met het groener, fleuriger, diervriendelijker en klimaatbestendiger maken van hun tuinen? Word dan tuincoach!
Lees meer

Warmtepomp_credit-graphicalert
Warmtepompen zijn hot, maar welke kan jouw huis verwarmen?

Sinds de gasprijzen vorig jaar sterk gestegen zijn, en nog steeds fluctueren, gaan veel mensen nadenken over een warmtepomp. Je verbruikt daarmee meer elektriciteit, maar veel minder gas en dat is beter voor ons klimaat en voor jouw portemonnee. En je krijgt er subsidie op.
Lees meer

Duurzame-vakantie
Gratis en duurzaam op vakante? Ruil gewoon van huis

Chantal Bekker uit Abcoude ontdekte een nieuwe manier van vakantie vieren: HomeExchange. Middels dit platform ruilt zij gewoon van huis. Vorig jaar logeerde zij met haar gezin voor twee weken in Frankrijk; het Franse gezin logeerde in haar huis in Abcoude. De kosten? € 0.
Lees meer

gratis-energiecoach-advies-gesprek-energie-besparen
De energiecrisis is nog niet voorbij

De prijzen van stroom en gas zijn weliswaar de afgelopen maanden iets naar beneden gegaan, maar de energiecrisis is nog niet voorbij. De Energieke Rondeveners kunnen jou helpen met het verlagen van je energierekening. Goed voor het milieu, goed voor je portemonnee.
Lees meer

Geiten dragen bij aan herstel uiterwaard in het Gein
Geiten dragen bij aan herstel uiterwaard in het Gein

Halverwege Gein-Noord ligt een uiterwaard in de knik van de rivier. De nieuwe eigenaren hebben ervoor gekozen dit stukje natuurschoon te herstellen en de oude biodiverse waarden terug te brengen. Het was jarenlang niet onderhouden. De Bokkenprins heeft een herstelplan opgesteld en de uitvoering van het herstel gecoördineerd.
Lees meer

nationale-klimaatweek-klimaatburgemeeste-de-ronde-venen
Chantal Bekker aan de slag als klimaatburgemeester van De Ronde Venen

Klimaatburgemeester Chantal Bekker uit Abcoude: "Ik ben Klimaatburgemeester omdat ik vooral voordelen zie van een duurzame leefstijl en deze graag deel. Iedereen kan zijn ecologische voetafdruk verminderen. Probeer het, ontdek het en ervaar het! Het is niet alleen leuk, je impact is groot."
Lees meer

Klimaatmars-mars-voor-klimaat-en-rechtvaardigheid-credit-Chantal-Bekker
Rondeveners lopen mee in grootste klimaatmars ooit in Nederland

Veel mensen uit De Ronde Venen liepen mee met de klimaatmars, waaronder Frederica Bokland uit Abcoude: ‘Ik roep alle bewoners uit onze gemeente op om groen te gaan stemmen. Dit is onze kans om een nieuwe politieke wind door Nederland te laten waaien en duurzame impact te maken’.
Lees meer

zonnedak-baambrugge
Zon op De Ronde Venen bereikt mijlpaal van 1 Gigawatt productie

Onlangs is de totale productie van de coöperatie door de grens van 1 Gigawatt gebroken. Met de nieuwe projecten gaat dat alleen maar nog sneller. Een mooie en bijzondere mijlpaal! Voor de goede orde: de ambitie van de gemeente is 30 Gigawattuur per jaar. Een flinke uitdaging waarvoor we collectief in onze gemeente een beentje bij moeten trekken.
Lees meer

zonneveld-baambrugge-meeting
Zonnevelden in Baambrugge en Abcoude

Energiek Baambrugge onderzoekt of de inwoners zelf een zonneveld kunnen gaan ontwikkelen, voor en door de inwoners van het dorp. In Abcoude wordt er door Energiek Abcoude en Veenwind ook gekeken naar de (beperkte) mogelijkheden voor een zonneveld.
Lees meer

Back to top