Nieuws

windmolen-nieuws
Provincie grijpt in en wil meer windmolens

De provincie Utrecht vindt dat er meer windmolens moeten komen, en dreigt in te grijpen als gemeenten niet zelf voor 1 december met plannen komen.
Lees meer

Energiecafe-Abcoude-De-Ronde-Venen
Eerste energiecafé groot succes

Het was volle bak bij het Energiecafé in zaal De Sprong boven het zwembad van Abcoude. De zaal is berekend op 50 mensen, er kwamen zo'n 65 man, dus het puilde uit. Zes organisaties gaven updates over hun activiteiten. Er was veel ruimte voor interactie en er werden mooie plannen gesmeden.
Lees meer

NMU-Energieke-Rondeveners-beste-energie-initiatief-Utrecht
Prijs voor beste energie-initiatief

Wij zijn verkozen tot het beste Utrechtse lokale energie initiatief van 2022! We ontvingen een cheque t.w.v. 500 euro voor onze vrijwillige inzet voor de energietransitie van onderop. Dit gebeurde tijdens de jaarlijkse U-Thuis bijeenkomst voor energie initiatieven in de Provincie Utrecht.
Lees meer

Hans-van-Kessel-Koninklijke-onderscheiding-lintje-groen-lintje-GroenLinks
Koninklijke onderscheiding voor Hans van Kessel

Hans van Kessel, Energieke Rondevener van het eerste uur, heeft een koninklijke onderscheiding ontvangen en is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hans is actief bij bijna alle duurzame clubs uit onze gemeente en is daardoor een echte verbinder en aanjager van de duurzaamheidstransitie.
Lees meer

Duurzame kieswijzer

De urgentie van de klimaatcrisis wordt door onze gemeente nog te weinig gevoeld. Ontdek in de duurzame kieswijzer van de Energieke Rondeveners welke partijen de komende vier jaar wél in actie willen komen.
Lees meer

windmolen-nieuws
Locaties voor windmolens in gemeente Amsterdam: doe mee met online vragenlijst en workshop

Er komen extra windmolens in Amsterdam. Om te kunnen bepalen waar de nieuwe windmolens het beste kunnen komen, willen zij uw mening horen. U kunt nu meedoen met een workshop over uw buurt. Door mee te doen, draagt u bij aan informatie voor de gemeenteraad van Amsterdam.
Lees meer

reiger op dak met zonnepanelen
Bespaar op de energierekening door te isoleren of zonnepanelen te plaatsen en mee te doen met de inkoopactie

Gemeente De Ronde Venen start in november met een grote inkoopactie voor energiebesparende maatregelen. Deze actie maakt het voor woningeigenaren mogelijk om voor een scherpe prijs zonnepanelen of een hybride warmtepomp te kopen. Vanaf 16 november ontvangen alle woningeigenaren een brief van de gemeente met informatie over deze actie.
Lees meer

energie-besparende-douchekop-niebla-waterbesparing
Huurders in De Ronde Venen krijgen waardebon van €70 voor energiebesparende producten

Met een paar kleine acties verlagen inwoners hun energierekening al flink. Het plaatsen van tochtstrips in naden en kieren levert al snel een besparing op van € 170,- per jaar. Om inwoners te helpen minder energie te gebruiken ontvangen alle huurders in gemeente De Ronde Venen een brief met een waardebon van € 70,-. Met deze waardebon kopen huurders kleine energiebesparende producten.
Lees meer

Klimaatmars 2021
Rondeveners lopen mee in grootste klimaatmars ooit

Ruim 40.000 mensen demonstreerden afgelopen zaterdag in Amsterdam voor rechtvaardig klimaatbeleid. Ook veel mensen uit De Ronde Venen liepen mee. Hans uit Abcoude: "Men zegt vaak dat er geen draagvlak is voor de acties die nodig zijn om een klimaatneutrale gemeente te worden. Aan de gemeente zou ik willen zeggen: hier is je draagvlak.”
Lees meer

nationale-klimaatweek-klimaatburgemeeste-de-ronde-venen
Chantal Bekker is eerste klimaatburgemeester van De Ronde Venen

Chantal Bekker uit Abcoude is verkozen tot eerste klimaatburgemeester van gemeente De Ronde Venen. Zij zet zich in voor het klimaat en wil met haar acties een inspiratiebron zijn voor anderen. “De impact van de klimaatcrisis is groot. Om hier iets aan te doen, moeten we onze levensstijl veranderen. Ik zie daar alleen maar voordelen van en die wil ik graag delen.”
Lees meer

Back to top