Nieuws

Geiten dragen bij aan herstel uiterwaard in het Gein
Geiten dragen bij aan herstel uiterwaard in het Gein

Halverwege Gein-Noord ligt een uiterwaard in de knik van de rivier. De nieuwe eigenaren hebben ervoor gekozen dit stukje natuurschoon te herstellen en de oude biodiverse waarden terug te brengen. Het was jarenlang niet onderhouden. De Bokkenprins heeft een herstelplan opgesteld en de uitvoering van het herstel gecoördineerd.
Lees meer

Klimaatmars-mars-voor-klimaat-en-rechtvaardigheid-credit-Chantal-Bekker
Rondeveners lopen mee in grootste klimaatmars ooit in Nederland

Veel mensen uit De Ronde Venen liepen mee met de klimaatmars, waaronder Frederica Bokland uit Abcoude: ‘Ik roep alle bewoners uit onze gemeente op om groen te gaan stemmen. Dit is onze kans om een nieuwe politieke wind door Nederland te laten waaien en duurzame impact te maken’.
Lees meer

nationale-klimaatweek-klimaatburgemeeste-de-ronde-venen
Chantal Bekker aan de slag als klimaatburgemeester van De Ronde Venen

Klimaatburgemeester Chantal Bekker uit Abcoude: "Ik ben Klimaatburgemeester omdat ik vooral voordelen zie van een duurzame leefstijl en deze graag deel. Iedereen kan zijn ecologische voetafdruk verminderen. Probeer het, ontdek het en ervaar het! Het is niet alleen leuk, je impact is groot."
Lees meer

zonnedak-baambrugge
Zon op De Ronde Venen bereikt mijlpaal van 1 Gigawatt productie

Onlangs is de totale productie van de coöperatie door de grens van 1 Gigawatt gebroken. Met de nieuwe projecten gaat dat alleen maar nog sneller. Een mooie en bijzondere mijlpaal! Voor de goede orde: de ambitie van de gemeente is 30 Gigawattuur per jaar. Een flinke uitdaging waarvoor we collectief in onze gemeente een beentje bij moeten trekken.
Lees meer

zonneveld-baambrugge-meeting
Zonnevelden in Baambrugge en Abcoude

Energiek Baambrugge onderzoekt of de inwoners zelf een zonneveld kunnen gaan ontwikkelen, voor en door de inwoners van het dorp. In Abcoude wordt er door Energiek Abcoude en Veenwind ook gekeken naar de (beperkte) mogelijkheden voor een zonneveld.
Lees meer

Energieke-Rondeveners-vrijwilligers
Jaarbijeenkomst vrijwilligers

Dit jaar organiseerden wij de jaarbijeenkomst voor onze vrijwilligers op een bijzondere plek; Paviljoen Toren de Grote Sniep in Wilnis. Er zijn op dit moment zo'n 50 vrijwilligers actief als o.a. warmtescanner, energiecoach, energieklusser of klimaatcoach.
Lees meer

Krimp van Schiphol is onontkoombaar en noodzakelijk om geluidshinder en luchtkwaliteit te verbeteren

De Maatschappelijke Raad Schiphol in oprichting (MRS) concludeert dat het tijd is voor een nieuwe balans tussen vliegverkeer en leefkwaliteit. Krimp van Schiphol door reductie van het aantal vliegbewegingen is daarbij onontkoombaar en noodzakelijk.
Lees meer

Blogpost van Hans: Salderen

Nederland moet van het gas af, uiterlijk 2050. De gaskraan in Groningen gaat dicht. We moeten minder CO2 uitstoten en daarom moeten we van de fossiele brandstof af. Duidelijke opgave. Alle huizen in 2050 fossielvrij. Maar hoe doe je dat? Bijvoorbeeld door er voor te zorgen dat er in 2050 alleen nog maar energieneutrale huizen zijn.
Lees meer

Inwoners Voor Inwoners (IVI), de Energieke Rondeveners en van Walraven zetten zich samen met gemeente De Ronde Venen in op duurzaamheid en het bewuster omgaan met water. Daarom komen zij met een regentonnenactie.
Een tientje voor een ton: 400 regentonnen beschikbaar voor inwoners van De Ronde Venen

Inwoners Voor Inwoners (IVI), de Energieke Rondeveners en van Walraven zetten zich samen met gemeente De Ronde Venen in voor duurzaamheid en het bewuster omgaan met water. Daarom komen zij met een regentonnenactie. Zij stellen 400 regentonnen van € 100,- beschikbaar voor inwoners van De Ronde Venen.
Lees meer

koop-zonnepanelen-zon-op-de-ronde-venen-abcoude
Verkoop van start: zonnepanelen op boerderij Hartstocht in Abcoude

Inwoners van de gemeente De Ronde Venen plaatsen samen 250 zonnepanelen op boerderij Hartstocht in Abcoude aan Gein Zuid. En jij kunt meedoen! De eigenaren, familie Den Hartog, stellen hun dak daarvoor beschikbaar. Samen wekken we zo onze eigen, lokale en duurzame energie op.
Lees meer

Back to top