spouwmuurisolatie-credit-chantal-bekker-milieucentraal

Stappenplan duurzaam huis

Ontdek wat de beste volgende stap is voor het verduurzamen van je huis. De Energieke Rondeveners en de gemeente helpen je op weg om te komen tot een 5-sterren huis.

Op naar een duurzaam huis

Een duurzaam huis heeft een dikke schil met goede ventilatie en houdt het huis warm in de winter en koel in de zomer. Je energierekening is laag, je wekt je eigen stroom op, het huis voelt comfortabel en heeft een gezond binnenklimaat. Je bent goed bezig voor het klimaat.

Kleine stappen

Met met kleine energiebesparende maatregelen kun je zonder al te veel moeite al veel energie besparen. Bekijk hier onze 24 bespaartips.

Milieu Centraal

Veel informatie over het verduurzamen van je huis vind je op de website van Milieu Centraal, hét onafhankelijke kennisplatform voor iedere duurzame stap. Ontdek hoe goed jouw huis is geïsoleerd met de isolatie zelfscan. Doe de bespaartest en zie direct hoeveel geld je jaarlijks kunt besparen. Je vindt ook veel informatie op hun website verbeterjehuis.nl.

> Naar milieucentraal.nl

Warmtescan en adviesgesprek

Wil je een volgende stap zetten in het verduurzamen van je huis? Vraag dan een adviesgesprek op maat aan en laat een warmtescan maken. Ontdek samen met een energiecoach hoe je je huis kunt verduurzamen. Onze energiecoaches helpen je op weg naar een mooi, comfortabel en energiezuinig huis. Wij luisteren naar je wensen, inspireren je met voorbeelden en geven inzicht. We werken aan een realistisch plan van aanpak en helpen je met de volgende stap.

> Meer info

Professioneel advies

Wil je een professioneel advies over het verduurzamen van je huis, dan kun je bijv. terecht bij ThuisBaas of WoonDuurzaam. Ook kunnen ze je volledig ontzorgen met een plan op maat en technische uitvoering.

Energieloket Jouw Huis Slimmer

Onze gemeente is aangesloten bij het energieloket Jouw Huis Slimmer en helpt je op weg naar een duurzaam huis. Met praktische informatie, slimme tips en initiatieven in jouw buurt. Zo maken ze het nemen van energiebesparende maatregelen graag makkelijk voor je. Jouw Huis Slimmer is een initiatief van 15 gemeenten in de regio Utrecht.

> Meer info

Stappenplan

Bekijk onderstaande flyer voor het stappenplan naar een 5-sterren huis.
(klik voor vergroting)

Foto: Chantal Bekker voor Milieu Centraal

Back to top