klimaatgesprekken-credit-chantal-bekker

Workshop Klimaatgesprekken

Doe mee met de workshopreeks en ontdek welke duurzame keuzes bij jou passen en echt verschil maken.

Over de workshop

Je bent bezorgd over klimaatverandering. En je wil graag een bijdrage leveren aan de oplossing. Maar hoe doe je dat? Doe mee met onze workshopreeks! In 6 workshops van 2 uur ga je samen met gelijkgestemden op een positieve en praktische manier aan de slag om je voetafdruk te verkleinen en je handafdruk te vergroten. De workshops zijn praktisch, ongedwongen en inspirerend. Een gesprekscoach begeleidt het proces en geeft praktische tips.

De workshopreeks is in februari 2023 gestart. De volgende reeks begint als de nieuwe groep vol is en vindt om de week plaats op donderdagavond van 19.00 tot 21.00 uur. Aanmelden kan door een mail te sturen naar naar chantal@energieke-rondeveners.nl of via de website van KlimaatGesprekken. Kosten van de workshops bedragen € 45 (voor het lees- en werkboek).

Wil je eerst meer weten? Doe dan mee aan een kennismakingssessie.

Klimaatcoaches

Klimaatcoaches Hans, Chantal en Janneke hebben 3 workshopreeksen gegeven en 5 workshops aan de gemeente. In totaal hebben we ruim 90 cursisten getraind. Wil je ook klimaatcoach worden? Je kunt dan op kosten van de stichting een training volgen. Mail dan klimaatcoach Chantal of kijk hier voor meer info.

Over de workshop

Je bent bezorgd over klimaatverandering. En je wilt graag een bijdrage leveren aan de oplossing. Maar hoe doe je dat? En hoe betrek je anderen daarbij? Hoe ga je het gesprek aan?

Als jij wilt helpen Nederland klimaatneutraal te maken door zelf aan de slag te gaan, geef je dan op voor onze workshopreeks. Samen met gelijkgestemden ontdek je manieren om je leven klimaatvriendelijker in te richten. Je kan oefenen, reflecteren, vragen stellen en op speelse wijze krijg je veel informatie over klimaatvriendelijker leven en anderen daarbij betrekken. De workshops zijn praktisch, ongedwongen en leuk.

In de workshopreeks van KlimaatGesprekken maak je deel uit van een groep mensen die elkaar helpen en inspireren. In zes workshops van twee uur verken je samen wat je kunt doen om je leven klimaatvriendelijker in te richten, op een manier die past bij je eigen situatie en doelen. Een coach ondersteunt daarbij en biedt praktische tips. Je leert tevens hoe je een klimaatgesprek voert met je gezin, je vrienden, bij de sportvereniging of op het werk.

Iedereen kan meedoen. Voorkennis is niet nodig; wel de wens om klimaatvriendelijker te leven. Hoe ver je daarin gaat, bepaal je zelf. De een wil vooral kennis opdoen, een ander wil praktische tips, en een derde zoekt bondgenoten om ideeën uit te wisselen. In een voorgesprek en de eerste bijeenkomst bepaal je samen met je groepsleden je eigen doel en wensen voor de workshops.

Over KlimaatGesprekken

Dat tegengaan van klimaatontwrichting cruciaal en urgent is, wordt met de dag duidelijker. Maar hoe pak je aan? Hoe voorkom je dat je lamgeslagen wordt door de omvang van het probleem, en hoe kun je als mens, burger, consument, werknemer in actie komen? Dat is het werkterrein van  KlimaatGesprekken, dat werkt vanuit het inzicht dat de klimaatcrisis structurele gedragsverandering, maar juist ook systeemverandering vraagt. Sinds 2016 zijn er bijna 400 klimaatcoaches opgeleid, die betaald of onbetaald mensen weerbaar en actief helpen maken om bij te dragen aan een positieve klimaattransitie.

Stichting KlimaatGesprekken is winnaar van de Duurzame Dinsdag prijs 2022 en staat op plek 17 in de Trouw 100.

Deelnemers aan het woord:

“Ik wilde hulp om mijn impact omlaag te brengen en hoopte op meer kennis en inzicht. Ik was vooral bang dat wat ik deed niet genoeg was, maar waar te beginnen? Ik denk dat ik nu al een CO2-reductie van zo’n vijf procent heb bereikt, maar ik verwacht dat dit gaat doorgroeien van een zaadje naar een flinke boom en zal eindigen op dertig tot veertig procent”

“Het werken in een kleine groep met een groepscoach zorgde ervoor dat we samen meer bereikten. Er werd ons niet verteld wat we moesten doen, maar we namen de tijd om bij onze vragen en wensen stil te staan en werden aangemoedigd om stappen te zetten die bij ons pasten.”

“Doordat het programma over een langere periode plaatsvond, heeft het op mij veel impact gehad. De verbinding met de groep ontwikkelde zich daardoor heel positief, wat hielp om van elkaar te leren en elkaar te stimuleren. Ik vond het prettig dat ik me hierdoor niet meer alleen voelde staan in het bewust bezig zijn met het milieu.”

Back to top