klimaatgesprekken-credit-chantal-bekker

Workshop Klimaatgesprekken

Doe mee met de workshopreeks en ontdek hoe je je CO2-voetafdruk kunt halveren.

Over de workshop

In zes avonden ontdek je samen wat je kunt doen om je leven klimaatvriendelijker in te richten, op een manier die past bij je eigen situatie en doelen. Ook oefen je elke workshop hoe je een goed gesprek kunt hebben met je omgeving over klimaatonderwerpen.

De workshopreeks start zodra de groep vol is en vinden om de week plaats op donderdagavond van 18.30 tot 20.30 uur. Aanmelden kan door een mail te sturen naar naar chantal@energieke-rondeveners.nl of via de website van KlimaatGesprekken. Kosten van de workshops bedragen € 45 (voor het lees- en werkboek).

Workshop klimaatgesprek bibliotheek

Maak kennis met de workshopreeks en het in een eenmalige workshop op 23 februari 2022 in de bibiliotheek in Abcoude. Lees hier meer.

Klimaatcoaches

Klimaatcoaches Hans, Chantal en Janneke hebben 3 workshopreeksen gegeven en 5 workshops aan de gemeente. In totaal hebben we ruim 90 cursisten getraind. Wil je ook klimaatcoach worden? Je kunt dan op kosten van de stichting een training volgen. Mail dan klimaatcoach Chantal of kijk hier voor meer info.

Over KlimaatGesprekken

Je bent bezorgd over klimaatverandering. En je wilt graag een bijdrage leveren aan de oplossing. Maar hoe doe je dat? En hoe betrek je anderen daarbij? Hoe ga je het gesprek aan?

Als jij wilt helpen Nederland klimaatneutraal te maken door zelf aan de slag te gaan, geef je dan op voor onze workshopreeks. Samen met gelijkgestemden ontdek je manieren om je leven klimaatvriendelijker in te richten. Je kan oefenen, reflecteren, vragen stellen en op speelse wijze krijg je veel informatie over klimaatvriendelijker leven en anderen daarbij betrekken. De workshops zijn praktisch, ongedwongen en leuk.

In de workshopreeks van KlimaatGesprekken maak je deel uit van een groep mensen die elkaar helpen en inspireren. In zes workshops van twee uur verken je samen wat je kunt doen om je leven klimaatvriendelijker in te richten, op een manier die past bij je eigen situatie en doelen. Een coach ondersteunt daarbij en biedt praktische tips. Je leert tevens hoe je een klimaatgesprek voert met je gezin, je vrienden, bij de sportvereniging of op het werk.

Iedereen kan meedoen. Voorkennis is niet nodig; wel de wens om klimaatvriendelijker te leven. Hoe ver je daarin gaat, bepaal je zelf. De een wil vooral kennis opdoen, een ander wil praktische tips, en een derde zoekt bondgenoten om ideeën uit te wisselen. In een voorgesprek en de eerste bijeenkomst bepaal je samen met je groepsleden je eigen doel en wensen voor de workshops.

Deelnemers aan het woord:

“Ik wilde hulp om mijn impact omlaag te brengen en hoopte op meer kennis en inzicht. Ik was vooral bang dat wat ik deed niet genoeg was, maar waar te beginnen? Ik denk dat ik nu al een CO2-reductie van zo’n vijf procent heb bereikt, maar ik verwacht dat dit gaat doorgroeien van een zaadje naar een flinke boom en zal eindigen op dertig tot veertig procent”

“Het werken in een kleine groep met een groepscoach zorgde ervoor dat we samen meer bereikten. Er werd ons niet verteld wat we moesten doen, maar we namen de tijd om bij onze vragen en wensen stil te staan en werden aangemoedigd om stappen te zetten die bij ons pasten.”

“Doordat het programma over een langere periode plaatsvond, heeft het op mij veel impact gehad. De verbinding met de groep ontwikkelde zich daardoor heel positief, wat hielp om van elkaar te leren en elkaar te stimuleren. Ik vond het prettig dat ik me hierdoor niet meer alleen voelde staan in het bewust bezig zijn met het milieu.”

Lees hier een artikel van de Volkskrant over de workhops.

Doe mee

Wil je meedoen, meld je dan aan via de website van KlimaatGesprekken. Een betaling is dan wel vereist. Wil je eerst meer weten of heb je vragen, mail dan met klimaatcoach Chantal. De groep start zodra deze vol is en je ontvangt ruim van te voren bericht van ons.

Back to top