Energiecoach-adviesgesprek-energie-besparen-05

Energie besparen

Je kunt veel energie en geld besparen zonder al te veel moeite. Onze energiecoaches hebben de beste tips op een rij gezet. Begin met het uitzoeken hoe hoog jouw energierekening is en zet voor jezelf een besparingsdoel.

Lage energierekening

Eric heeft nog maar een energierekening van 25 euro per maand. Bekijk het filmpje om te zien hoe hij dit voor elkaar heeft gekregen. Lees hier het hele interview.

Deurveer / Deurdranger

Nooit meer koude tocht met een deurveer. De deur sluit zacht en zonder geluid. Je besparing is optimaal als je alleen de kamers verwarmt waar je vaak zit. Koop hem voor 5 euro via woonwijzerwinst.nl. Bekijk de kluswijzer om te kijken welke je precies nodig hebt.

Douchespaarkop

Draai binnen een minuut een waterbesparende douchekop op de doucheslang. Je merkt het verschil niet onder de douche, maar wel in je portemonnee. Koop een zuinige neveldouchekop (5 l/m) met 10% korting via niebla.nl met code RONDEVENERS. De goedkoopste optie is de Grohe Tempesta 100 (5,7 l/m) via woonwijzerwinst.nl. Deze kost slechts € 17,50. Bekijk hier een overzicht van waterbesparende douchekoppen.

Waterbesparend mondstuk kraan

Vervang het uiteinde van je kraan met een waterbesparende mondstuk. Hierna gebruikt je waterbesparende kraan nog maar 3,2 liter water per minuut in plaats van de standaard 10 liter, een waterbesparing van bijna 70 procent. Koop hem met 10% korting met code RONDEVENERS bij niebla.nl.

energie-besparen-in-huis-tocht-brievenbusborstel

Brievenbusborstel

Door onze warmtescanners gespot als nummer één warmtelek in huis: de brievenbus. Met een paar schroeven zet je de borstel met klep vast aan de deur. Samen met tochtstrips bij ramen bespaar je tot 50 euro per jaar. Koop hem vanaf € 4,50 bij woonwijzerwinst.nl.

energie-besparen-in-huis-radiatorventilator

Radiatorventilator

Door onder je verwarming een ventilator te plaatsen, bespaar je gas en wordt het sneller warm in huis. De keteltemperatuur kan dan omlaag tot 60°C. Koop hem met 15% korting via speedcomfort.nl met code BESPAAR.

energie-besparen-thermostaat-lager

Thermostaat lager

Als je 's nachts én als niemand thuis is de thermostaat op 15°C zet (bij vloerverwarming 17,5°C), bespaar je tot 340 euro per jaar. Een graad lager dan wat je nu doet scheelt 90 euro.

energie-besparen-was-drogen-tuin-buiten-geen-wasdroger

Was aan de lijn

Hang jouw was aan de lijn. Heb je daar weinig ruimte voor, probeer dan de helft van de was op te hangen, dat bespaart toch ook al zo’n 30 euro.

24 tips om energie te besparen

Ontdek nog meer bespaartips op de poster van de Energieke Rondeveners.
(klik voor uitvergroting)

Wat kun je voor 70 euro kopen?

waardebon-actie-energie-besparen-maatregelen-ervaring
energiebesparing-waardebon-gemeente-rrew-4

Annette ter Heijden

uit Wilnis

“Het installeren van alle producten ging heel makkelijk. Ik had alleen een schroevendraaier nodig voor de brievenbusborstel. Ik wist eerst niet wat een deurveer/deurdranger was, maar die plaats je op of in het scharnier van de deur en die valt dan automatisch en zacht dicht, heel handig.”

waardebon-actie-energie-besparen-maatregelen
energiebesparing-waardebon-gemeente-rrew-1

Ram Rajaram

uit Abcoude

“Ik heb mijn spaarlampen, vervangen door ledlampen. Ook heb ik radiatorfolie geplaatst en de bank iets opgeschoven, zodat de radiator nu vrij staat. Op initiatief van de bewoners gaat GroenWest dubbelglas plaatsen in ons apartementencomplex op de Kloosterhof.”

Bekijk hieronder een filmpje van Ram die advies krijgt van energiecoach Agnes.

Back to top