Logo-Duurzaam-Jong-DRV_1

Duurzaam Jong DRV

Wij zijn een jongerenorganisatie die zich inzet voor de verduurzaming van de gemeente.

Over ons

Duurzaam Jong DRV is een groep bestaande uit bezorgde jongeren (van ongeveer 16 tot 25 jaar oud) die zich willen inzetten voor de verduurzaming van de gemeente. De groep is opgezet op initiatief van Natuur en Milieufederatie Utrecht in december 2020. Aan de hand van activiteiten, publiek en op social media, hopen wij bewustzijn te creƫren over duurzaamheid-gerelateerde kwesties. Ook zoeken we naar manieren om jongeren te helpen participeren in gemeentelijke discussies omtrent vergroening.

Doe mee

Omdat er veel verschillen zijn in interesses en talenten tussen de leden onderling, is er heel veel ruimte voor eigen initiatief en inbreng. Door de lockdown zijn we beperkt in wat we allemaal kunnen doen en ligt de energie wat lager bij een aantal deelnemers. Maar we staan te popelen om meer van ons te laten horen, zodra de maatregelen meer toelaten! Ben jij, of ken jij, een jongere die zich ook wil inzetten voor gemeentelijke verduurzaming op wat voor manier dan ook, neem gerust contact met ons op door Remy te bellen of Whatsappen (06-10672234).

Interview met Else

Lees het interview van Else Rossing van Duurzaam Jong.

"Ik vind het belangrijk dat jongeren betrokken worden, omdat het over onze toekomst gaat. Wij zullen de dupe zijn als de klimaatdoelen in Nederland niet gehaald worden."

Tafelgesprek Duurzaamheid

Enkelen binnen onze groep houden het energiedebat van de gemeente nauw in de gaten. Wij jongeren maken ons grote zorgen over de prognoses van klimaatverandering, en daarom kan deze energietransitie ons maar niet snel genoeg gaan.

De discussie rondom de energietransitie speelt op dit moment een grote rol in onze gemeente en wij hebben de laatste tijd veel verschillende feitenclaims, die vaak tegenstrijdig zijn, in o.a. de lokale media en online voorbij zien komen. Dit heeft er voor gezorgd dat er verwarring is ontstaan omtrent de verschillende belangen en pleidooien van de organisaties en hoe deze verschillen van elkaar. Om als inwoner een standpunt aan te kunnen nemen in zo'n belangrijke discussie, is het van het grootste belang dat de juiste informatie wordt verschaft, ook van uw organisatie.

Daarom hebben wij alle belangenpartijen uitgenodigd om deel te nemen aan een tafelgesprek over de energietransitie in de gemeente. Deze heeft plaatsgevonden op dinsdag 22 juni 2021.

Bekijk de video van het Tafelgesprek terug.

-->
Back to top