logo-energiek-baambrugge-duurzaam-energieneutraal

Energiek Baambrugge

Als inwoners van Baambrugge willen we graag onze buren en ondernemers uit het dorp inspireren en helpen bij het maken van duurzame keuzes. Maar we zijn ook benieuwd naar wat er al gebeurt. Wil jij je ervaringen delen met andere dorpsgenoten, laat dat dan ook weten.

Doe mee!

Vind je het een goed idee? Sluit je dan aan? Dit kan op verschillende manieren.

  1. Ga zelf aan de slag! Tips voor een duurzame levensstijl
  2. Meld je aan voor de nieuwsbrief van de Energieke Rondeveners en blijf op de hoogte van wat er in de buurt gebeurt.
  3. Meld je aan met een goed idee om Baambrugge verder te verduurzamen. Vul het aanmeldformulier in of stuur een mail naar energiekbaambrugge@gmail.com

Kom naar het dorpsberaad over zonnevelden in Baambrugge

  • Hoe staat het met het plan voor zonnevelden?
  • Waar komen ze te liggen?
  • Wat betekent het nieuw gemeentebeleid voor ons?
  • Welke keuze hebben we als dorp nú te maken

Beslis mee over hoe het verder gaat! Kom naar het dorpshuis of bekijk de live stream hieronder of op ons Youtube kanaal.

> Lees meer

Livestream en poll dorpsberaad

 

Overig nieuws

Eerste digitaal Dorpsberaad Baambrugge 2021 succes

Het eerste digitale dorpsberaad op 24 februari, met meer dan 170 deelnemers, was een succes! Bedankt allemaal voor jullie betrokkenheid en constructieve bijdrage aan deze avond. We lieten verschillende dorpsbewoners aan het woord. Hoe kijken zij aan tegen de energietransitie en de mogelijk impact hiervan op onze omgeving. Aan het eind hielden we een stemming en kon iedereen zijn/haar mening geven op een aantal vragen en stellingen. We houden van ons dorp en het landschap erom heen, maar de meeste van ons vinden ook dat we ons steentje moeten bij dragen aan de opwekking van schone energie.
We voelen ons nu gesteund om verder te gaan en te onderzoeken waar de kansen en mogelijkheden liggen voor de opwekking van duurzame energie in en om Baambrugge. Heb je ook een goed idee of heb je kennis of ervaring in huis om te helpen? Stuur dan een mail: energiekbaambrugge@gmail.com
Het event is hier terug te bekijken.


Digitaal Dorpsberaad over zonneweides op 24 februari 2021 om 19:30. Doe je mee?

Energiek Baambrugge wil zich samen met een aantal dorpsgenoten inzetten voor een alternatief plan voor het opwekken van duurzame energie mét behoud van het Angstellandschap. We willen ons constructief inzetten voor een alternatief plan waarbij zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met alle belangen. In de deze brief lees je hier meer over. Op 24 februari houden we een digitaal Dorpsberaad. Doe je mee? De link hiervoor volgt later op Buurbook en Nextdoor.

Back to top