training-warmtescans-vrijwilligers

Training Warmtescans

Word warmtescanner en laat bewoners zien waar warmte weglekt in huis en hoe ze energie kunnen besparen.

Training warmtescans

Word ook vrijwillig warmtescanner en doe mee met de cursus. In een avond leer je alles over het maken en interpreteren van infraroodopnames om mogelijk warmteverlies in woningen vast te stellen. Bewoners kunnen vervolgens zelf aan de slag om energie te besparen. De cursus wordt gegeven door thermograaf Ad Kwak van de NMU.

De cursus van 2023 vindt plaats op 7 november in de Boei in Vinkeveen. Het is ook mogelijk om achteraf de video terug te bekijken.

Meld je aan bij Monique via energiecoach@energieke-rondeveners.nl en laat je naam en telefoonnummer achter.

De afgelopen vier jaar hebben een groep vrijwilligers ruim 500 warmtescans uitgevoerd. Ons initiatief is opgenomen in de Duurzame 100 van Trouw en heeft een prijs gewonnen voor beste energie-initiatief van Utrecht.

Energiecoach

Wil je je nog meer verdiepen? Dan kun je ook energiecoach worden. Je kunt een cursus volgen via de NMU. Je kunt ook de cursus online in eigen tempo terugkijken (2 video's).

Hoe werkt een warmtescan?

In onderstaand filmpje van RTV Utrecht zie je hoe vrijwilliger Harry een warmtescan uitvoert. Lees hier het verslag van het project warmtescans van 2019-2020 en hier van 2018-2019.

-->
Back to top