< Terug
gratis-warmtescan-huis-maken

Ontvang een warmtescan en/of adviesgesprek

Wil je weten waar de warmte uit je woning stroomt? Geef je dan op voor een warmtescan, uitgevoerd door vrijwilligers. Sinds 2018 zijn er al zo’n 400 warmtescans uitgevoerd. Vanaf november, als het wat kouder is, komen de vrijwilligers bij je langs.

Je krijgt de gemaakte infraroodfoto’s na afloop direct op je eigen computer. De conclusies worden mondeling met je gedeeld. Je kunt dan zelf aan de slag met de bevindingen. Bijvoorbeeld door je in te schrijven voor de isolatie-actie van de gemeente.

Dit jaar is het ook mogelijk om een adviesgesprek van een energiecoach te krijgen over het traject naar een energie neutrale toekomstbestendige woning. Dit kan het hele jaar door en kun je in de winter combineren met een warmtescan.

Meld je aan voor een warmtescan en/of adviesgesprek via het aanmeldformulier of mail Monique via warmtescan.erv@gmail.com. Graag uw naam, adres en telefoonnummer erbij vermelden. Er zijn geen kosten aan verbonden, wel wordt een vrijwillige bijdrage van € 15 gevraagd voor het scholen van vrijwilligers en de kosten voor een warmtebeeldcamera.

Lees hier het verslag van het project warmtescans van 2019-2020 en hier van 2018-2019. Bekijk hier een filmpje van RTV Utrecht waarin je ziet hoe vrijwilliger Harry een warmtescan uitvoert. Ons warmtescan project is in de Duurzame 100 van Trouw opgenomen.

 

Update: warmtescans voorlopig uitgesteld ivm Corona

Na aanmelding ontvang je van ons een bevestiging per e-mail en kom je op de lijst om een warmtescan in te plannen. Dit willen we ook heel graag doen zodra de buitentemperatuur daar geschikt voor is. Echter, de aanscherping van de coronamaatregelen en de toename van het aantal dagelijkse coronabesmettingen dwingt ons vooralsnog geen warmtescans te plannen. We zitten nu volgens de routekaart van de Rijksoverheid op risiconiveau ‘zeer hoog’. Tijdens een warmtescan komen we bij u thuis en vragen we u uw woning potdicht te houden (dus niet te ventileren). Onze ervaring van voorgaande jaren leert ook dat 1,5 meter afstand houden moeilijk gaat in een gemiddelde woning (smalle gang, kleine kamers ed) waarbij we ook graag de beelden op de camera aan u willen laten zien. Dat betekent op dit moment te veel risico voor onze vrijwilligers en u als bewoner. Wij vinden dat we pas op niveau ‘zorgelijk’ (2e stap) verantwoord een warmtescan kunnen doen, rekening houdend met de geadviseerde maatregelen van de overheid. Hopelijk gaan we dit niveau spoedig bereiken, maar niemand heeft daar nu zicht op.

Je krijgt van ons een email met uitgebreidere informatie over de warmtescan als wij deze in kunnen gaan plannen, maar dat kan dus nog even op zich laten wachten. Alvast bedankt voor je begrip.

 

> aanmeldformulier

Back to top