gratis-energiecoach-advies-gesprek-energie-besparen

Ontvang een warmtescan en/of adviesgesprek door een energiecoach

Wil je weten waar de warmte uit je woning stroomt en hoe je energie kunt besparen? Geef je dan op voor een warmtescan en/of adviesgesprek, uitgevoerd door een energiecoach.

Wanneer

In de koude maanden oktober-maart kunnen onze energiecoaches bij je langs komen voor een warmtescan, een adviesgesprek zonder warmtescan kan wel in de warmere maanden plaatsvinden.

Wat houdt het in?

Tijdens de warmtescan maakt de energiecoach infraroodfoto’s van je woning en wordt zichtbaar waar het huis beter geïsoleerd kan worden. De gemaakte infraroodfoto’s krijg je na afloop direct op je eigen computer. De conclusies worden mondeling met je gedeeld. Je kunt dan zelf aan de slag met de bevindingen. Bijvoorbeeld door je in te schrijven voor de isolatie-actie van de gemeente. Het doel van betere isolatie is; een beter wooncomfort, lagere energiekosten en wellicht een eerste stap op weg naar een energieneutrale toekomstbestendige woning.

Aanmelden

Meld je aan voor een warmtescan en/of adviesgesprek via het aanmeldformulier. Er zijn geen kosten aan verbonden, wel wordt een vrijwillige bijdrage van € 15 gevraagd voor het scholen van vrijwilligers en de kosten voor een warmtebeeldcamera.

Na aanmelding ontvang je van ons een bevestiging per e-mail en kom je op de lijst om een warmtescan in te plannen.

Ruim 400 warmtescans gemaakt

Sinds 2018 zijn er door onze vrijwilligers al zo’n 400 warmtescans uitgevoerd. Dat is niet onopgemerkt gebleven: ons warmtescan project is in de Duurzame 100 van Trouw opgenomen op plek 79. Meer info vind je in de verslagen van 2019-2020 en 2018-2019 .

Bekijk hieronder een filmpje van RTV Utrecht waarin je ziet hoe vrijwilliger Harry een warmtescan uitvoert.

Zelf aan de slag

Wil je alvast zelf aan de slag? Bekijk dan de 24 energie bespaartips. Download hier de pdf.

energiebespaartips-energiecoach-energieke-rondeveners-1

energiebespaartips-energiecoach-energieke-rondeveners-1

Update: warmtescans voorlopig uitgesteld ivm Corona

Helaas konden onze energiecoaches in het koude seizoen 20/21 als gevolg van de coronasituatie geen huisbezoeken doen. We hebben een pilot bij zo’n 20 woningen uitgevoerd met een digitaal adviesgesprek en een warmtescan uitsluitend aan de buitenzijde van de woning. De pilot is goed verlopen, maar is natuurlijk beperkter dan dat een energiecoach in de woning kan kijken en adviseren. Wij hopen in het najaar ’21 weer op te kunnen starten met een volledige warmtescan binnen en buiten.

Na aanmelding ontvang je van ons een bevestiging per e-mail en kom je op de lijst om een warmtescan in te plannen. Dit willen we ook heel graag doen zodra de buitentemperatuur daar geschikt voor is. Echter, de aanscherping van de coronamaatregelen en de toename van het aantal dagelijkse coronabesmettingen dwingt ons vooralsnog geen warmtescans te plannen. We zitten nu volgens de routekaart van de Rijksoverheid op risiconiveau ‘zeer hoog’. Tijdens een warmtescan komen we bij u thuis en vragen we u uw woning potdicht te houden (dus niet te ventileren). Onze ervaring van voorgaande jaren leert ook dat 1,5 meter afstand houden moeilijk gaat in een gemiddelde woning (smalle gang, kleine kamers ed) waarbij we ook graag de beelden op de camera aan u willen laten zien. Dat betekent op dit moment te veel risico voor onze vrijwilligers en u als bewoner. Wij vinden dat we pas op niveau ‘zorgelijk’ (2e stap) verantwoord een warmtescan kunnen doen, rekening houdend met de geadviseerde maatregelen van de overheid. Hopelijk gaan we dit niveau spoedig bereiken, maar niemand heeft daar nu zicht op.

Je krijgt van ons een email met uitgebreidere informatie over de warmtescan als wij deze in kunnen gaan plannen, maar dat kan dus nog even op zich laten wachten. Alvast bedankt voor je begrip.

> aanmeldformulier

Back to top