training-energiecoach-vrijwilligers

Training Energiecoach

Wil je actief helpen bij de energietransitie in onze gemeente en energiearmoede tegen gaan, word dan energiecoach en volg de (online) cursus.

Energiecoach

Word vrijwillige energiecoach en doe mee met de cursus. Je leert in drie avonden hoe je inwoners van onze gemeente kunt helpen met het nemen van energiebesparende maatregelen in hun huis.

Het is mogelijk om aansluitend of vooraf de cursus warmtescans te volgen. Met een warmtescan kun je bewoners laten zien waar in hun huis warmte en energie weglekt. Zo kun je bewoners nog beter adviseren hoe ze energie kunnen besparen.

Iedereen mag meedoen: je hebt geen technische achtergrond nodig en je hoeft ook niet al eerder warmtescans te hebben uitgevoerd.

De cursus

Het programma bestaat uit drie avonden:

  • Integraal energieplan van de woning
  • Energieboxen met kleine besparende maatregelen; hoe zet je een actie op en informeer je bewoners?
  • Verdiepende avond in overleg met Energieke Rondeveners

Het is mogelijk de cursus individueel te volgen met de video's die we eind 2020 hebben opgenomen. Aan de cursus zijn geen kosten verbonden. We vragen je wel om bij een aantal mensen huisbezoeken te doen, zoals we dat ook doen met de warmtescans.

De training is een initiatief van Energieke Rondeveners en wordt gegeven door de Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU). Voor aanmelden, vragen en meer info, mail Monique.

Doe mee

Energiecoach Hans vertelt in dit filmpje wat het inhoud om energiecoach en warmtescanner te zijn.

"We komen alleen maar blije mensen tegen. Mensen weten door ons hoe ze hun huis kunnen verduurzamen en het levert ze ook nog geld op."

Project Energiearmoede

Om energiearmoede tegen te gaan hebben de Energieke Rondeveners onlangs via de gemeente overheidssubsidie ontvangen om op huisbezoek te gaan bij mensen met lage inkomens, met vaak in verhouding te hoge energierekeningen. Het team dat de mensen bezoekt bestaat uit een energiecoach, die met de mensen in gesprek gaat over energiezuinig gedrag, en een energieklusser, die tegelijkertijd een aantal energiebesparende maatregelen in huis toepast.

Wil je meedoen? Meld je aan bij Monique via monique@energieke-rondeveners.nl.

> Lees meer over het project

-->
Back to top