Maai mei niet

Maai mei niet

1-31 mei Overal in Nederland Door Maai mei niet

Bijen eten geen gras, ze willen bloemen! Hoe meer bloemen, hoe meer nectar en hoe meer blije bijen en insecten. Samen met particulieren, gemeenten en provincies zetten we Nederland in bloei door in mei niet te maaien. Doe je mee?

Wat is Maai Mei Niet?

Samen zetten we grasveldjes en gazons in heel Nederland in bloei voor de bijen. Maai Mei Niet wil saaie grasmatten omtoveren tot bijenoases vol bloemen. Ook jouw gazon kan meedoen, want wist je dat er meer planten in je gazon zitten dan gras alleen? Die komen tot bloei zodra je een (gedeelte van) je gazon in bloei laat komen. Daar profiteren bijen en vlinders van. Dus doe mee, laat je grasmaaier staan en creëer een gedekte tafel voor deze vrolijke zoemers!

Doe mee

Maai Mei Niet is de eenvoudigste actie allertijden, want je hoeft er letterlijk niets voor te doen: steek je handen vooral niet uit de mouwen, laat je grasmaaier staan en doe iets goed voor de bijen! Je krijgt er een bloeiend grasveld en dankbare bijen en beestjes voor terug. Wie wil dat nu niet?

Samen gaan we meer dan 11.000 voetbalvelden in bloei zetten. Tover ook jouw gazon om tot een bijenoase en doe mee. Schrijf je in en ontvang gratis:

  • Een grasveld vol bloemen
  • Zes mails vol bloemen en bijen
  • De nectarscore van je eigen gazon
Back to top