schiphol-protest

Krimp Luchtvaart protest

5 november 11.00-13.00 Schiphol Plaza Door Krimp Luchtvaart

Weet u nog hoe stil het was tijdens de eerste lockdown vanwege corona? Hoe helderblauw de lucht was? Als we nu omhoog kijken, zien we vooral vieze vliegtuigstrepen van miljoenen liters verbrande kerosine. En kunnen we onze eigen tv vaak niet eens verstaan.

Op zaterdag 5 november komen honderden mensen in actie op Schiphol. We eisen dat de luchtvaart krimpt. Het protest is aangekondigd en geschikt voor iedereen - jong en oud. Ook u kunt uw stem daar laten horen.

Er is nu zoveel momentum. Steeds meer bewoners en klimaatgroepen staan op. Er worden rechtszaken gevoerd tegen de overlast, tegen de uitstoot en tegen de groene misleiding. De Nederlandse regering heeft al besloten dat de luchtvaart niet meer mag groeien - maar dat vinden wij nog niet genoeg. Als we nu massaal in actie komen, kunnen we de overheid dwingen strengere maatregelen te nemen tegen de herrie en vervuiling door de luchtvaartindustrie.

Komt u ook naar de demonstratie op 5 november tegen de grote vervuiler Schiphol? De demonstratie is van 11:00 tot 13:00 uur op Schiphol Plaza.

De luchtvaart gaat de komende jaren niet stiller worden: de techniek is er simpelweg niet en het ziet er niet naar uit dat die er gauw gaat komen.

Op zoveel plekken in heel Europa wordt gevochten voor een leefbaar klimaat, een gezonde woonomgeving en minder geluidsoverlast - al die dingen die niet samengaan met groei van de luchtvaart. Het is bijzonder om deel uit te maken van deze wereldwijde beweging, de onderlinge solidariteit te voelen en te weten: samen kunnen we deze strijd winnen. Maar dan moeten we wel luid van ons laten horen.

Sluit u zich aan bij het protest op 5 november voor krimp van de luchtvaart?

Samen kunnen we ervoor zorgen dat de lucht weer helderblauw wordt en de rust wederkeert.

-->
Back to top