nationale-klimaatweek-klimaatburgemeeste-de-ronde-venen

Nationale Klimaatweek

28 oktober - 5 november Heel Nederland Door De Rijksoverheid

Tijdens de Nationale Klimaatweek (die loopt van 28 okt t/m 5 november) laten we zien wat er in Nederland allemaal al gebeurt, maar ook wat er nog nodig is om de klimaatdoelen van 2030 te halen. Tijdens de week vraagt het ministerie van Economische Zaken en Klimaat op allerlei manieren aandacht voor alles wat er in het land al gebeurt aan klimaatverbeteringen. Het doel? Zoveel mogelijk Nederlanders inspireren zich in te zetten voor een beter klimaat. Want hoe eerder we met z’n allen minder CO2 uitstoten, hoe beter het is voor ons allemaal. Niets doen is geen optie.

Klimaatburgemeester

Om te laten zien wat mensen allemaal al doen hebben we maar liefst 142 Klimaatburgemeesters gevonden die hun klimaatverhaal willen delen tijdens de week met anderen in hun gemeente. Om de start van de Nationale Klimaatweek te markeren heeft de jongste Klimaatburgemeester van het land, de 8-jarige Valerie van Aalst uit Renkum (Gelderland), de officiële Nationale Klimaatweekvlag aan de Hofvijver gehesen.

In gemeente De Ronde Venen is Chantal uit Abcoude klimaatburgemeester geworden. Ze deelt deze week haar verhaal en zal in gesprek gaan met de burgemeester Maarten Divendal en wethouder Cees van Uden.

Chantal zet zich in voor het klimaat en wil met haar acties een inspiratiebron zijn voor anderen. “De impact van de klimaatcrisis is groot. Om hier iets aan te doen, moeten we onze levensstijl veranderen. Ik zie daar alleen maar voordelen van en die wil ik graag delen.”

Programma

Ook bedrijven en overheden doen mee met de Nationale Klimaatweek. Zij organiseren activiteiten, lezingen, workshops en andere evenementen. Voor het hele programma kun je hier kijken.

-->
Back to top