Abcoude-duurzame-gemeente

Landelijke opruimdag in De Ronde Venen

16 september Hele gemeente Door World Cleanup Day, Woudreus

Op zaterdag 16 september 2023 is het World Cleanup Day, de grootste wereldwijde opschoonactie. Maar liefst 180 landen doen mee om de wereld een grote schoonmaakbeurt te geven. In Nederland wordt deze dag georganiseerd door Plastic Soup Foundation. Je kunt deelnemen aan een georganiseerde actie of je kunt ook zelf een actie organiseren en mensen uit de buurt, van je school, vereniging, sportclub, de kerk of je werk vragen om mee te helpen.

Zoek een actie op de kaart

Op https://www.nederlandschoon.nl/supporter-van-schoon/kaart/ zie je waar je kunt meehelpen bij een actie.

De Woudreus helpt

De medewerkers van de Buitendienst van de gemeente De Ronde Venen zorgen ervoor dat opruimspullen en kliko’s om het opgeruimde afval in te verzamelen bij jou thuis of op een andere handige locatie in de buurt worden bezorgd in de week ervoor. Ook zorgen ze ervoor dat de opruimspullen en het verzamelde afval in de week erna weer worden opgehaald. We zorgen voor (gemeentelijke) publiciteit met een themapagina in De Groene Venen, zie het voorbeeld in de bijlage, via facebook en een aankondiging met daarin de locaties, aanvangstijden enz.

Als je met je een groep gaat opruimen, dan kun je de kosten (maximaal € 30,00).voor een hapje en drankje declareren. Als je je aanmeldt ontvang je een declaratieformulier.

Hulp bij de organisatie

Heb je tips nodig voor organisatie of wil je weten hoe je je buurt/ vereniging/ bedrijf enz. in beweging krijgt om mee te doen? Opbouwwerkers van Tympaan-De Baat, helpen graag met het uitwerken van ideeën. Zij zijn te bereiken op telefoonnummer 0297 230280 of per e-mail opbouwwerk@stdb.nl.

Als het niet lukt om iets te organiseren, of je wilt je actie op een andere dag organiseren, alle begrip daarvoor. Heb je daarvoor t.z.t. opruimspullen nodig, stuur me dan een mail of bel.

Tip: zet je actie ook op de kaart:  https://www.supportervanschoon.nl/alle-aanpakken/campagnes/world-cleanup-day/ Dan kunnen we in de publiciteit over de World Cleanup Day daar ook naar verwijzen. Dan weten inwoners die de handen uit de mouwen willen steken op 16 september waar ze (in de buurt) terecht kunnen.

Back to top