energie-besparende-douchekop-niebla-waterbesparing

Huurders in De Ronde Venen krijgen waardebon van €70 voor energiebesparende producten

Gemeente helpt inwoners hun energierekening te verlagen

Met een paar kleine acties verlagen inwoners hun energierekening al flink. Zo gebruiken ledlampen 90% minder energie dan gloeilampen. Het plaatsen van tochtstrips in naden en kieren levert al snel een besparing op van € 170,- per jaar. Minder tocht maakt de temperatuur binnen in huis ook een stuk prettiger. Om inwoners te helpen minder energie te gebruiken ontvangen alle huurders in gemeente De Ronde Venen een brief met een waardebon van € 70,-. Met deze waardebon kopen huurders kleine energiebesparende producten. Denk bijvoorbeeld aan ledlampen, waterbesparende douchekoppen of radiatorfolie.

Waardebon beschikbaar voor zowel koop- als huurhuizen

Vorig jaar organiseerde de gemeente dezelfde actie voor mensen met een koopwoning (de waardebon is nog geldig tot eind 2021). Dit was een groot succes. Ruim 3100 woningeigenaren gebruikten de waardebon voor het kopen van energiebesparende producten. Ook landelijk was deze actie een groot succes. Daarom besloot het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties te starten met dezelfde actie voor huurders. Ook wel de landelijke Regeling Reductie Energiegebruik Woningen (RREW) genoemd. Met dit budget helpt de gemeente bewoners minder energie te gebruiken. Zo bespaart de gemeente energie en krijgen inwoners een lagere energierekening.

Gratis energiebesparende producten van waarde van € 70,-

Inwoners kunnen de waardebon gebruiken om bijvoorbeeld radiatorfolie, waterbesparende douchekoppen of ledlampen te kopen. De complete lijst met producten waar huurders de waardebon voor kunnen gebruiken staat op www.winstuitjewoning.nl/derondevenen. Met deze producten verlagen inwoners direct op de energierekening en verhogen het comfort in huis.

Steun lokale ondernemers door de producten bij winkels in de buurt te kopen

Huurders bepalen zelf waar ze de producten kopen. Dit kan bij bouwmarkten, in een (web)winkel of bij een ondernemer in de buurt. De gemeente vindt het juist in deze tijd extra belangrijk om lokale ondernemers te steunen. Koop daarom de energiebesparende producten zoveel mogelijk bij winkels in de buurt. Denk bijvoorbeeld aan een bouwmarkt of winkel om de hoek waar ze ledverlichting verkopen. Upload na het kopen van de energiebesparende producten de kassabon op de website van Winst uit je woning. En krijg maximaal €70,00 terug. 

Liever direct een waardebon inwisselen voor een box vol energiebesparende producten?

Dat kan bij Optie1 (Dorpsstraat 74d in Mijdrecht). In deze box zitten verschillende producten waarmee inwoners eenvoudig energie besparen.

Vragen of opmerkingen over de waardebon? Of hulp nodig bij het verzilveren?

Lees de veelgestelde vragen op www.winstuitjewoning.nl/derondevenen. Ook is Winst uit je Woning telefonisch te bereiken op 023 583 69 36. De medewerkers van het servicepunt helpen inwoners graag die het lastig vinden om de waardebon te gebruiken. Inwoners die hier gebruik van willen maken kunnen een afspraak bij een servicepunt maken. Bel voor het maken van een afspraak naar 0297 58 76 00. Of stuur een e-mail naar info@servicepuntderondevenen.nl.

Inspiratie

Kijk op onze website voor meer inspiratie. Bekijk wat anderen hebben gekocht voor 70 euro en ontdek de bespaartips. Kom naar de informatieavond van de gemeente. Aanmelden kan hier.

-->
Back to top