training-energiecoach-vrijwilligers

Cursus Energiecoach

2 juli Online Door Energieke Rondeveners

Wil je actief helpen bij de energietransitie in onze gemeente, doe dan mee met de cursus Energiecoach.

Je leert in 3 avonden hoe je inwoners van onze gemeente kunt helpen met het nemen van energiebesparende maatregelen in hun huis.

De afgelopen twee jaar hebben we een aantal vrijwilligers opgeleid tot warmtescanners. Als vervolg hierop, bieden we een cursus energiecoach aan voor verdieping van de kennis en vaardigheden om bewoners te helpen bij de energiebesparing van hun woning. Iedereen mag meedoen: je hebt geen technische achtergrond nodig en je hoeft ook niet al eerder warmtescans te hebben uitgevoerd.

Het programma:

  • Avond 1: Integraal energieplan van de woning
  • Avond 2: Energieboxen met kleine besparende maatregelen; hoe zet je een actie op en informeer je bewoners?
  • Avond 3: Verdiepende avond in overleg met Energieke Rondeveners

De eerste avond wordt online gegeven op 18 juni. We hebben de training opgenomen, dus mocht je hem hebben gemist, dan kan je hem terugkijken en alsnog meedoen met de tweede en derde avond. De tweede avond is op 2 juli om 19.15 uur. De derde avond in september.

Geef je op voor deze cursusreeks en laat weten wat je nog wilt weten. Dan kunnen we dat op de derde avond bespreken. Aan de cursus zijn geen kosten verbonden. We vragen je wel om bij een aantal mensen huisbezoeken te doen, zoals we dat ook doen met de warmtescans.

De training is een initiatief van Energieke Rondeveners en wordt gegeven door de Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU). Voor aanmelden, vragen en meer info, mail Hans.

-->
Back to top