logo-duurzaamheidspartners

Duurzame bedrijven ondertekenen manifest

Op donderdag 7 maart 2019 ondertekenen bedrijven het manifest duurzaamheidpartners. Doel er van is dat ze elkaar ondersteunen in duurzame bedrijfsvoering. De ondertekening vindt plaats bij Walraven aan de Industrieweg 5 in Mijdrecht.

Bedrijven hebben vorig jaar een kerngroep duurzaamheidpartners gevormd. Deelnemers zijn o.a. SC Johnson, Walraven, Feka, Smit & Dorlas, Bebouw Midreth, Brouwer transport, New Horizon Social Impact, Rabobank, Peek veehouderij, Brabebo, P4P, Janmaat en GroenWest. Ook het Platform Energieke Rondeveners doet mee. De gemeente voert het secretariaat en heeft € 10.000 per jaar beschikbaar gesteld voor o.a. de organisatie van bijeenkomsten. De kerngroep stelt in het manifest drie doelen: bevorderen van circulaire economie, van een duurzame bedrijfsvoering en bewustwording. Bedoeling is dat dit jaar vijftig bedrijven zich aansluiten bij het manifest.

Interface recycelt vloerbedekking
Keynote speaker in de bijeenkomst is de voormalig CEO van Interface vloerbedekking Rob Boogaard, zoon van de vorige burgemeester Dick Boogaard. Interface, voorheen Heugaveld, is beroemd om zijn productieproces, waar nauwelijks nieuwe grondstoffen voor worden gebruikt. Alle vloerbedekking wordt gemaakt van oude tapijten en afval. O.a. oude visnetten uit Indonesië. Zo verdienen de mensen daar met het opruimen van afval uit de zee. Het verhaal zal de bedrijven inspireren duurzaamheid serieus op te pakken.

Back to top