Grootouders-klimaatactie

De achterkant van het gelijk: hoe ver wil/mag je gaan voor het klimaat?

Dat er iets aan de hand is met het klimaat voelen en weten we nu (bijna) allemaal. Over hoe we dat gaan oplossen is nog veel discussie. Voor deze strijdbare middag nodigen wij een aantal partijen uit die hier vanuit een net verschillende invalshoek naar kijken, zoals Greenpeace, de Partij voor de Dieren, XR (Extinction Rebellion) en anderen (meer info volgt).

XR werkt grassroots en eist klimaat-revolutie, dat zij provocerend maar geweldloos wil bereiken. De Partij voor de Dieren schuwt de actie niet, maar is een politieke partij. Greenpeace wil haar doel bereiken door wetenschappelijk onderzoek, lobby, demonstraties en vreedzame en inventieve confrontaties.

We verkennen in een ‘Achterkant van het Gelijk’ format hoe ver iedere organisatie bereid is te gaan. Wat zijn voor hen acceptabele actie-middelen, en hoe verhouden deze zich met de rechtstaat? Waar houdt voor hen vrijheid van meningsuiting op, en begint tirannie of onderdrukking? Of andersom: kun je vliegen op rantsoen zetten, of bepalen dat er minder vlees gegeten wordt, of hoe burgers hun huis verwarmen, of bevolkingspolitiek afkondigen, als je zeker weet dat dit de planeet redt? En hoe pak je dat dan aan? Overtuig je burgers, dwing je, of?

Bijdrage in de kosten: euro 5,00 per persoon, incl. koffie/thee/water/wat lekkers buffet. Er is ook een aantal vrijkaarten beschikbaar als die bijdrage een drempel vormt, vermeld dit even op je aanmelding. Aanmelden sterk aangeraden want ‘vol is vol’ via info@hetspoorhuis.nl 

In het seizoen 2019/20 organiseren wij een aantal bijeenkomsten over milieu,  natuur en klimaat in Vinkeveen en de wereld, bezien van alle kanten. Suggesties voor sprekers/onderwerpen welkom! Info@hetspoorhuis.nl.

Back to top