Abcoude-duurzame-gemeente

World Cleanup Day in De Ronde Venen

17 september Hele gemeente Door World Cleanup Day, Woudreus

Op zaterdag 17 september 2022 is het World Cleanup Day, de grootste wereldwijde opschoonactie. Maar liefst 180 landen doen mee om de wereld een grote schoonmaakbeurt te geven. In Nederland wordt deze dag georganiseerd door Plastic Soup Foundation. Je kunt deelnemen aan een georganiseerde actie of je kunt ook zelf een actie organiseren en mensen uit de buurt, van je school, vereniging, sportclub, de kerk of je werk vragen om mee te helpen.

De Woudreus helpt

Via De Woudreus kun je:
- opruimmaterialen als grijpers, hesjes en zakringen lenen;
- lege containers krijgen om het verzamelde zwerfafval in te doen;
- regelen dat het opgeruimde afval via de gemeente wordt afgevoerd;
- als je met je een groep gaat opruimen, kun je de kosten voor een hapje en drankje
- declareren (tot maximaal € 30,00). Je kunt ook de horeca/ bakker/ buurtsuper vragen om sponsoring van je actie in de vorm van een koffiebon, lekkere koeken enz…
- De Woudreus zorgt ervoor (o.a. met een themapagina over zwerfafval) dat er aandacht is voor je actie in de lokale media.
- geef a.u.b. aan waar je gaat opruimen, waar het startpunt is en hoe laat je verzamelt en of het een openbare actie is of dat je met een besloten groep gaat opruimen.
Stuur deze informatie uiterlijk 28 augustus (liefst eerder) op naar NME-centrum De Woudreus nmederondevenen@odru.nl.
- Je krijgt een voorbeeldflyer die je zelf kunt aanpassen en in de week ervoor in de buurt kunt verspreiden.

Hulp bij de organisatie

Heb je tips nodig voor organisatie of wil je weten hoe je je buurt/ vereniging in beweging krijgt om mee te doen? Opbouwwerkers van Tympaan-De Baat, helpen graag met het uitwerken van ideeën. Zij zijn te bereiken op telefoonnummer 0297 230280 of per e-mail opbouwwerk@stdb.nl

-->
Back to top