NK-tegelwippen-de-ronde-venen

NK Tegelwippen 2023

21 maart - 31 oktober Gemeente De Ronde Venen Door Gemeente De Ronde Venen i.s.m. Energieke Rondeners

De Ronde Venen doet dit jaar weer mee aan NK Tegelwippen

Om inwoners aan te moedigen tegels te vervangen voor groen doet de gemeente ook dit jaar weer mee met het NK Tegelwippen. Tegen ruim 40 gemeenten uit heel Nederland strijdt De Ronde Venen tijdens het Nederlands kampioenschap. Dit doet de gemeente met als doel de meeste tuintegels om te ruilen voor groen. Inwoners kunnen de gewipte tegels ook nog eens gratis laten ophalen door de Tegeltaxi. Dit maakt het nog makkelijker om tuinen te vergroenen.

Wethouder Maarten van der Greft: “Vorig jaar wipten onze inwoners al heel veel tegels. Dit jaar willen we nog meer inwoners enthousiasmeren om tegels in te ruilen voor groen. Al verwijderen we allemaal een paar tegels uit onze tuin en zetten er groen voor in de plaats, dan wordt onze gemeente een stuk groener, én mooier.

Ook meedoen? Aanmelden kan via www.nk-tegelwippen.nl

Wanneer in heel Nederland tegels plaatsmaken voor gras, bloemperken en geveltuinen, worden de steden en dorpen beter bestendig tegen periodes met veel hitte en regen. En het is ook beter voor de biodiversiteit. Vanaf 21 maart 2023 kan iedereen z’n eruit gewipte tegels aanmelden via www.nk-tegelwippen.nl. Ook de tegelstand is op deze website te zien. Hier is ook inspiratie te vinden voor een groene tuin. Het NK Tegelwippen loopt tot 31 oktober 2023.

Ook het aanleggen van een geveltuin is mogelijk

Inwoners die een geveltuin willen aanleggen, kunnen hier ook tegels voor wippen. Een geveltuin is een smalle groenstrook grenzend aan de voor- of zijgevel van een woning. Als inwoners een geveltuin willen aanleggen, dan kunnen zij een mail sturen naar groen@derondevenen.nl voor de mogelijkheden.

Tegeltaxi haalt gratis de tuintegels op

Om het voor inwoners nog makkelijker te maken om hun tuinen te vergroenen, rijdt ook dit jaar de tegeltaxi weer rond. Inwoners melden zich hiervoor aan via www.derondevenen.nl/tegeltaxi. Dit kan tot uiterlijk een week voor de ophaaldag. Alleen tuintegels worden opgehaald, dus geen ander (tuin)afval.

Wanneer rijdt de tegeltaxi door De Ronde Venen?

De tegelophaalservice vindt voor Mijdrecht, Wilnis, De Hoef en Amstelhoek plaats op woensdag 12 april 2023. In Vinkeveen, Waverveen, Abcoude en Baambrugge haalt de gemeente de tegels donderdag 13 april 2023 op. Ook op 25 en 26 september en 23 en 24 oktober 2023 rijdt de tegeltaxi door de gemeente. www.derondevenen.nl/tegeltaxi.

Back to top