nationale-klimaatweek-klimaatburgemeeste-de-ronde-venen

Nationale Klimaatweek 2023

30 oktober - 5 november Heel Nederland Door De Rijksoverheid

Een beter klimaat begint vandaag. Doe jij ook mee?

Tijdens de Nationale Klimaatweek laten we zien wat er in Nederland allemaal al gebeurt, maar ook wat er nog nodig is om de klimaatdoelen van 2030 te halen. Tijdens de week vraagt het ministerie van Economische Zaken en Klimaat op allerlei manieren aandacht voor alles wat er in het land al gebeurt aan klimaatverbeteringen. Het doel? Zoveel mogelijk Nederlanders inspireren zich in te zetten voor een beter klimaat. Want hoe eerder we met z’n allen minder CO2 uitstoten, hoe beter het is voor ons allemaal. Niets doen is geen optie.

Klimaatburgemeester

Om te laten zien wat mensen allemaal al doen worden er Klimaatburgemeesters benoemd die hun klimaatverhaal willen delen tijdens de week met anderen in hun gemeente.

In gemeente De Ronde Venen is Chantal Bekker uit Abcoude klimaatburgemeester. Ze deelt tijdens de klimaatweek haar verhaal en is in gesprek gegaan met de burgemeester Maarten Divendal, wethouder Cees van Uden, de gemeenteraad en staatssecretaris Vivianne Heijnen.

Chantal zet zich in voor het klimaat en wil met haar acties een inspiratiebron zijn voor anderen. “De impact van de klimaatcrisis is groot. Om hier iets aan te doen, moeten we onze levensstijl veranderen. Ik zie daar alleen maar voordelen van en die wil ik graag delen.”

Programma

Ook bedrijven en overheden doen mee met de Nationale Klimaatweek. Zij organiseren activiteiten, lezingen, workshops en andere evenementen. Bekijk het programma.

Back to top