koop-zonnepanelen-zon-op-de-ronde-venen-abcoude

Verkoop van start: zonnepanelen op boerderij Hartstocht in Abcoude

Koop zonnepanelen via Zon op De Ronde Venen

Inwoners van de gemeente De Ronde Venen plaatsen samen 250 zonnepanelen op boerderij Hartstocht in Abcoude aan Gein Zuid. En jij kunt meedoen! De eigenaren, familie Den Hartog, stellen hun dak daarvoor beschikbaar. Samen wekken we zo onze eigen, lokale en duurzame energie op. De coöperatie verkoopt de opgewekte stroom. Na aftrek van kosten en belastingen keren we de opbrengst uit aan de deelnemende leden. De coöperatie Zon op de Ronde Venen verzorgt dit, in samenwerking met de (overkoepelende) coöperatie Energie Samen.

Duurzame energie

Een participatie op de boerderij (0,7 paneel) wekt over 15 jaar gemiddeld circa 250 kWh per jaar. Een gemiddeld gezin (drie personen) gebruikt ongeveer 3.600 kWh per jaar. Als je dit via de zon wilt opwekken, zijn er ca 13 participaties nodig. Maar je kunt ook meedoen met minder participaties, zelfs met één. Meer kan ook; er is praktisch geen limiet!

Door te investeren krijg je een recht op opbrengst van het project. Daarnaast draag je bij aan de overstap naar duurzame energie.

Rendement

De eerste 15 jaar is de opbrengst - gemiddeld en minimaal - € 25,- per participatie per jaar. Daar zijn de kosten en de belasting al van af. De investering verdien je in maximaal 12 jaar terug. Het project loopt 15 jaar met een optie voor nog eens 10 jaar. De rijksoverheid garandeert de opbrengst via (SCE-regeling). Bij stijgende prijzen voor elektriciteit stijgt je rendement en de terugverdientijd is korter.

300 euro per participatie

Voor € 300 per participatie doe je mee. Een gerenommeerde installateur levert en installeert de panelen. De installatie verzekeren we tegen schade, diefstal, productieverlies en vandalisme.

Zon op De Ronde Venen start de aanleg als alle participaties verkocht zijn. We verwachten dat voor de panelen en installatie in het eerste kwartaal van 2023 opgeleverd zijn. De gemeente De Ronde Venen steunt dit project financieel.

Meedoen in 3 stappen

Inwoners van de Gemeente De Ronde Venen kunnen meedoen als ze wonen binnen de postcoderoos van het project. Inschrijven en aanmelden gaat eenvoudig via zonopderondevenen.mijnenergiesamen.nl.

Maak een account aan, log in en selecteer project 'hartstocht'. Geef aan hoeveel participaties je wilt. Dit verplicht nog tot niets en geeft prioriteit bij aankoop. Over een paar weken ontvang je een mail over de toegewezen participaties. Nu kies je definitief voor het project en voor aantal participaties waarmee je deelneemt. Je krijgt van ons een contract en een factuur: je participeert nu in het project.

Ervaring van dit burgerinitiatief

Zon op De Ronde Venen realiseerde - gesteund door de gemeente - een drietal collectieve zonneprojecten in Baambrugge, Mijdrecht en Abcoude. Nu lopen meerdere projecten in Wilnis, Abcoude en Vinkeveen. De komende jaren organiseert Zon op De Ronde Venen ook in andere dorpskernen vergelijkbare projecten.

Je kunt ons helpen het project te realiseren: vele handen maken ook hier het werk lichter. De coöperatie zoekt actief naar nieuwe daken. De volgende projecten staan al op stapel.

Inschrijven voor 31 januari 2023

Dan sluit de inschrijving voor deelname aan het project “Hartstocht” en kent het bestuur de zonnepanelen toe. Het project zal in het tweede kwartaal van 2023 gerealiseerd worden en daarna in productie gaan.

Postcoderoos: kan ik meedoen?

Om in dit project mee te doen moeten de cijfers van je postcode één van de volgende waarden hebben: 1391, 1396, 3626, 3628, 3634, 3641, 3645, 3646 of 3648.

Daarom meedoen!

  • je eigen zonnepanelen - één of meer;
  • bijdragen aan een beter milieu;
  • je steunt de energietransitie;
  • je hebt geen gedoe op eigen dak;
  • kosten eenmalig van € 300,- per participatie;
  • opbrengst van minimaal €25 / participatie;
  • manier om de prijsstijging van elektriciteit op te vangen: met stijgende prijzen stijgt de opbrengst;
  • samen met dorps- en buurtgenoten;
  • participaties en de daaraan verbonden rechten zijn overdraagbaar.

Meer weten?

-->
Back to top