de-ronde-venen-credit-chantal-bekker

Samen nadenken over de toekomst

Denk je wel eens over na hoe onze gemeente er over een aantal jaren uit ziet? De gemeente doet dit samen met bewoners in de Omgevingsvisie. Als je het belangrijk vindt om samen en sneller te komen tot een zo duurzaam mogelijke gemeente, op allerlei terreinen, neem dan deel aan de bijeenkomsten en laat je stem horen!

Omgevingsvisie

Op 9 april 2024 heeft de gemeente De Ronde Venen een werkatelier bijeenkomst georganiseerd om input en feedback te krijgen van bewoners tijdens de ontwikkeling van de Omgevingsvisie voor de gemeente. Hoe willen we dat de gemeente eruitziet in 2040 en wat is het proces om daar te komen? Het gaat dus over de lange termijn ontwikkelingen. Ook betreft het de hele leefomgeving; ruimte, natuur, bedrijvigheid, energie, werken, vervoer, gezondheid, enz.

Toekomstscenario's

De gemeente heeft een extern bureau ingehuurd om haar te begeleiden in dit proces, bureau RUIMEVOLK. Als voorbereiding had het bureau 3 mogelijke toekomstscenario’s uitgewerkt op grote kaarten, met namen als Lokaal en Verbonden, op Eigen Kracht, en Dynamische Schakel in de Regio. Alle aanwezigen konden feedback geven op wat er op de betreffende kaarten stond; wat vind je goed, wat kunnen we beter maar niet doen, wat mis je, waar zie je kansen, enz. De discussies werden geleid door een medewerker van RUIMTEVOLK. Een medewerker van de gemeente heeft alle op- en aanmerkingen genoteerd.

Vervolgbijeenkomsten

Najaar 2024 komen er vervolgbijeenkomsten in de diverse kernen van De Ronde Venen, met als startpunt de al wat verder uitgewerkte plannen, als het goed is mede gebaseerd op deze werkatelier bijeenkomst. Die sessies moeten dan leiden tot een meer concreet plan, waarover dan begin 2025 gaat worden besloten door de gemeenteraad.

Doe mee

Als je het belangrijk vindt om samen en sneller te komen tot een zo duurzaam mogelijke gemeente, op allerlei terreinen, neem dan deel aan die vervolgbijeenkomsten najaar 2024 en laat je stem horen!

Meer informatie is te vinden op toekomstderondevenen.nl. Daar kun je je ook aanmelden voor de nieuwsbrief van dit project. Wil je weten wat de gemeente op dit moment doet op het gebied van duurzaamheid? Kijk dan hier.

Back to top