energie-besparende-douchekop-niebla-waterbesparing

Waardebon voor kleine energiebesparende maatregelen is verlengd

Goed nieuws voor Rondeveense woningeigenaren. De Regeling Reductie Energiegebruik (RRE) wordt definitief verlengd. De regeling, die in het leven werd geroepen om woningeigenaren te stimuleren bij het toepassen van kleine energiebesparende maatregelen, is met 9 maanden verlengd. Woningeigenaren in De Ronde Venen ontvingen vorig jaar september de waardebon van € 70,-. Met de waardebon kunnen inwoners energiebesparende producten kopen bij bouwmarkten en webwinkels.

N.B. Dit jaar komt er ook een waardebon actie voor huurders. Binnenkort is daar meer over bekend.

Tot wanneer loopt de waardebon actie nu?
De regeling liep oorspronkelijk tot 31 maart 2021. Maar eigenaren met een koophuis kunnen de waardebon nu tot en met 31 december 2021 inleveren. De verlenging geeft zowel gemeenten als woningeigenaren meer tijd om alle RRE-maatregelen uit te voeren.

Verzilver direct uw waardebon

Wat moet ik doen om de waardebon te verlengen?
De waardebon wordt automatisch verlengd, u hoeft daarvoor niets te doen.

Waarom energiebesparende maatregelen?
De meeste woningeigenaren weten dat zij met isolatiemaatregelen en het plaatsen van zonnepanelen hun energierekening enorm verlagen. En hun woonplezier flink verhogen. Het gevolg van kleinere energiebesparingsproducten is minder bekend. Terwijl het plaatsen ervan makkelijk is en veel oplevert. Denk bijvoorbeeld aan een LED-lamp. Deze is al snel 90% zuiniger dan een gloeilamp en gaat veel langer mee. Tochtstrips helpen je om minder gas te verbruiken en zorgt voor minder tocht in huis.

Wat voor producten kan ik kopen met de waardebon?
Er zijn veel producten die woningeigenaren helpen goedkoper en prettiger te wonen. Denk aan een slimme thermostaat, radiatorfolie, LED-lampen of een energieverbruiksmanager. Hier vindt u een overzicht van alle energiebesparende producten.

Ik ben mijn waardebon kwijt. Wat nu?
U kunt eenvoudig een nieuwe waardebon aanvragen. Ga naar www.winstuitjewoning.nl/waardebon-opvragen. En vul het formulier in. U ontvangt dan een nieuwe waardeboncode waarmee u energiebesparende producten kunt kopen.

Waar kan ik de waardebon inleveren?
Woningeigenaren kunnen bij aangesloten winkels energiebesparende producten kopen. Daarna uploaden zij de waardebon en het aanschafbewijs via de website van Winst uit je woning. Winst uit je woning controleert de aanvragen en zorgt samen met de gemeente dat het bedrag na goedkeuring van de aanvraag op de rekening van de bewoner wordt gestort. Let er wel op dat bouwmarkten alleen geopend zijn op afspraak. Er zijn dus beperkte mogelijkheden om de waardebon uit te geven. Ook is het mogelijk om direct online uw waardebon te verzilveren. U stelt dan een bespaarbox samen en rekent af met uw waardebon. Dat kan via www.woonwijzerwinst.nl.

Heeft u een vraag?
Stuur een mail naar duurzaam@derondevenen.nl of bel naar 0297 29 16 16.

Back to top