Schiphol protest krimp luchtvaart

Rondeveners willen krimp van Schiphol

Afgelopen zaterdag waren honderden mensen aanwezig bij het vreedzame Krimp Luchtvaart protest op Schiphol Plaza. De betogers kwamen in actie om te eisen dat Schiphol moet stoppen met vervuilen, net als elk ander bedrijf dat de komende jaren moet gaan doen.

Schiphol heeft uitzonderingspositie

Midden in de klimaatcrisis wordt Schiphol uitgezonderd van maatregelen, ten koste van het klimaat en omwonenden. Er zit geen belasting op kerosine en de luchtvaart doet niet mee aan aan de Klimaatwet. Luchtvervuiling blijft ongestraft en stikstofdoelen ontbreken. Daardoor heeft Schiphol kunnen uitgroeien tot de grootste CO2-uitstoter van Nederland en de op een na grootste stikstofuitstoter.

Toename geluidsoverlast

Vanuit De Ronde Venen zijn er grote zorgen over de toename van de geluidsoverlast de afgelopen jaren. Via vliegherrie.nl zijn in ruim een jaar tijd 175.000 meldingen gemaakt, waarvan zo’n 1200 uit onze gemeente. Het vliegverkeer begint om 07.00 en gaat door tot 22.30 en daarnaast zijn er ook nog nachtelijke vluchten die over komen. Dit continue geluid zorgt er voor dat er inwoners zijn die met oordoppen moeten slapen, driedubbelglas in het huis hebben laten zetten zonder dat het een oplossing biedt en het huis soms zelfs ontvluchten als ‘lawaai-vluchtelingen’. 

Burgerinitiatief

De Energieke Rondeveners hebben zich aangesloten bij een burgerinitiatief om geluidshinder te meten in De Ronde Venen. Indien je mee wilt doen of meer wilt weten, meld je dan aan via een mailtje.

-->
Back to top