klimaatgesprekken De Ronde Venen Abcoude

Klimaatgesprekken in Wilnis, Abcoude en Baambrugge

Doe mee met de workshopreeks die klimaatvriendelijke keuzes makkelijker maakt, op een leuke, ongedwongen, manier. Op 13 juni 2019 start een nieuwe serie klimaatgesprekken in Abcoude. In het najaar starten we ook in Abcoude en/of Baambrugge en Wilnis. Tijdens 6 avonden zal een groep van circa 8 inwoners – onder leiding van een klimaatcoach – klimaatverandering bespreken en welke klimaatvriendelijke keuzes mensen in hun leven kunnen nemen.  Aanmelden kan via de website van KlimaatGesprekken (kies voor Wilnis of Abcoude) of via info@energieke-rondeveners.nl. Lees hier een recent artikel van de Volkskrant over de workhops.

Over KlimaatGesprekken

Waarom is klimaatverandering zo makkelijk te negeren? Klimaatgesprekken bieden empathie, aanmoediging en een praktisch pad aan iedereen die bezorgd is, maar zich wat verward, boos of machteloos voelt over dit urgente onderwerp.

Klimaatgesprekken helpen mensen om te gaan met deze lastige gevoelens, vragen en bezwaren om een levensstijl met een lage klimaatimpact te omarmen, zoals die van ons allemaal gevraagd wordt. Klimaatgesprekken vinden plaats in een veilige ruimte waarin mensen kunnen re ecteren zonder angst voor veroordeling of afwijzing.

De groepen richten zich op hoe mensen zich voelen over klimaatverandering, het psychologische proces van verandering, en op de sociale context die verandering lastig kan maken. De bijeenkomsten verkennen de belangrijkste terreinen van ieders individuele klimaatimpact op een ondersteunende en oordeelvrije manier, zodat mensen ruimte krijgen om vanuit betrokkenheid en eigen individuele waarden een concreet actieplan te maken dat goed voelt en dat hun klimaatimpact halveert.

Deelnemers aan het woord:

“Ik wilde hulp om mijn impact omlaag te brengen en hoopte op meer kennis en inzicht. Ik was vooral bang dat wat ik deed niet genoeg was, maar waar te beginnen? Ik denk dat ik nu al een CO2-reductie van zo’n vijf procent heb bereikt, maar ik verwacht dat dit gaat doorgroeien van een zaadje naar een flinke boom en zal eindigen op dertig tot veertig procent”

“Het werken in een kleine groep met een groepscoach zorgde ervoor dat we samen meer bereikten. Er werd ons niet verteld wat we moesten doen, maar we namen de tijd om bij onze vragen en wensen stil te staan en werden aangemoedigd om stappen te zetten die bij ons pasten.”

“Doordat het programma over een langere periode plaatsvond, heeft het op mij veel impact gehad. De verbinding met de groep ontwikkelde zich daardoor heel positief, wat hielp om van elkaar te leren en elkaar te stimuleren. Ik vond het prettig dat ik me hierdoor niet meer alleen voelde staan in het bewust bezig zijn met het milieu.”

Data KlimaatGesprekken Abcoude

do 13 juni 2019 20:00 – 22:00
‌do 20 juni 2019 20:00 – 22:00
‌do 4 juli 2019 20:00 – 22:00
‌do 11 juli 2019 20:00 – 22:00
‌do 18 juli 2019 20:00 – 22:00

Kosten van de workshops bedragen € 45 (voor het lees- en werkboek).

-->
Back to top