reiger op dak met zonnepanelen

Bespaar op de energierekening door te isoleren of zonnepanelen te plaatsen en mee te doen met de inkoopactie

Inkoopactie

Gemeente De Ronde Venen start in november met een grote inkoopactie voor energiebesparende maatregelen. Deze actie maakt het voor woningeigenaren mogelijk om voor een scherpe prijs zonnepanelen of een hybride warmtepomp te kopen. Maar ook vloerisolatie, spouwmuurisolatie en isolatieglas zijn onderdeel van de actie. Zodat inwoners direct besparen op de energierekening. Vanaf 16 november ontvangen alle woningeigenaren een brief van de gemeente met informatie over deze actie. Geïnteresseerden melden zich aan op www.winstuitjewoning.nl. Deze actie geldt tot 1 februari 2022.

"Door zonnepanelen, goede isolatie en hybride warmtepompen verlaagt u uw energierekening enorm. Ook zorgt isolatie in de zomer en winter voor een fijne temperatuur in huis. Steeds meer bedrijven bieden zonnepanelen en woningisolatie aan. Dat maakt het voor huiseigenaren lastig om een goede keuze te maken. Wij helpen onze inwoners hier graag bij. Want als we samen minder energie gebruiken dragen we allemaal ons steentje bij aan een duurzame De Ronde Venen." Aldus wethouder duurzaamheid Cees van Uden.

Makkelijk besparen op de energierekening

De woningeigenaren die een brief ontvangen wonen in een huis die bij de bouw niet of niet voldoende geïsoleerd is. Hierdoor zijn de stookkosten in verhouding hoog. Om deze kosten makkelijk te verlagen start de gemeente met deze een advies- en inkoopactie. Dit doet de gemeente samen met Winst uit je Woning. Tijdens de actie koopt een grote groep huiseigenaren HR++-glas, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, hybride warmtepompen en zonnepanelen samen in. Zodat de voorwaarden goed zijn en de prijs scherp. Nog een extra voordeel: na het kopen van zonnepanelen ontvangen inwoners 21% btw terug van de Belastingdienst. 

Gemiddeld 20% subsidie bij 2 isolatiemaatregelen

Huiseigenaren die 2 of meer isolatiemaatregelen afnemen, krijgen van de Rijksoverheid gemiddeld 20% subsidie op de kosten. Alle aangeboden isolatiemaatregelen binnen deze inkoopactie voldoen aan de subsidie eisen. Door het plaatsen van een hybride warmtepomp kan de subsidie zelfs stijgen tot 40 procent. Eén isolatiemaatregel combineren met een hybride warmtepomp kan ook.

­­Inschrij­ven

Rondeveense huiseigenaren kunnen tot 1 februari 2022 meedoen aan de actie. Dat kan via www.winstuitjewoning.nl/de-ronde-venen. Na aanmelding krijgen zij een persoonlijk adviesgesprek met de installateur. Hierbij bespreken zij de hoeveelheid en plek van de zonnepanelen en/of isolatie. Kort na het adviesgesprek ontvangt de huiseigenaar een persoonlijke offerte (zonder verplichtingen).

Meer weten over de actie? Kom dan naar van de online informatieavond

Op dinsdagavond 30 november organiseert de gemeente een online informatieavond voor woningeigenaren. Deze sessie start om 19.30 uur en is rond 20.30 uur afgelopen. Aanwezigen krijgen informatie over de advies- en inkoopactie. Wat zijn slimme maatregelen? En welke subsidies en financieringsmogelijkheden zijn er? Dit wordt allemaal besproken. Uiteraard is er ook ruimte voor vragen. Aanmelden kan hier.

Bel of mail gerust met vragen

Vragen over de advies- en inkoopactie? Of wilt u zich aanmelden, maar heeft u geen internet? Bel dan met de helpdesk van Winst uit je Woning. Dat kan op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur via 023 583 69 36. Of stuur een e-mail naar info@winstuitjewoning.nl.

 

Back to top