hier-aan-de-slag-met-de-buurt-bewonersspel

Bewonersspel ‘HIER begint het’

1 september - 31 oktober Abcoude-Noordoost, Amstelhoek en Wilnis Dorp Door Klimaatstichting HIER en gemeente De Ronde Venen

Bewonersspel

De gemeente organiseert het ‘HIER begint het’ spel in 3 buurten om inwoners te helpen met energie besparen.

In de Transitievisie Warmte staat dat we de komende 5 tot 10 jaar focussen op energiebesparing. En dat we inwoners daarbij gaan helpen. Dat doen we bijvoorbeeld door inwoners te informeren en te inspireren om energie te besparen. Hiervoor organiseren we het ‘HIER begint het’ spel. We organiseren het spel in 3 buurten. Deze buurten zijn Abcoude-Noordoost, Amstelhoek en Wilnis Dorp. Het spel start begin september 2022. Het spel duurt ongeveer 6-8 weken.

Het spel motiveert en activeert inwoners op een laagdrempelige manier

Met een brief aan inwoners nodigen wij hen uit om mee te doen aan het ‘HIER begint het’ spel. De deelnemers doorlopen 9 opdrachten, gedeeltelijke online. De deelnemers leren wat het betekent om hun woning energiezuinig te maken.

Aan het einde van het spel organiseren de deelnemers een buurtborrel

Dit is de laatste opdracht van het spel. Deelnemers kunnen tijdens deze borrel in gesprek met elkaar en met de gemeente. Over bijvoorbeeld mogelijke oplossingen en praktische eerste stappen. Deelnemers die het spel helemaal doorlopen krijgen ook een duurzaam cadeau.

Voor elke buurt zoeken we een teamcaptain

Dat is inwoner uit dezelfde buurt die buurtbewoners aanspoort om mee te doen aan het spel. En hen helpt met de opdrachten als dat nodig is. Ook helpt de teamcaptain met het organiseren van de buurtborrel. Maar de andere deelnemers helpen hier ook aan mee!

Meer informatie over het spel vind je op hierbeginthet.nu
Wil je meedoen of heb je een vraag? Mail dan Kim Kijk in de Vegt.

Back to top